Crkva je zaslijepljena otajstvom bezakonja

Kardinal Robert Sarah je odlučio progovoriti, dezorjentiranim Katolicima, koji su povrijeđeni dubokom krizom kroz koju Crkva prolazi u ovim trenucima.

U svojoj posljednjoj knjizi, za koju kaže i da je najvažnija do sada, Kardinal Robert Sarah odlučio se obratiti i progovoriti o svemu što se događa ovih dana u Crkvi.

 

 

“Ne mogu više ostati u tišini. Ne mogu više šutjeti.” napisao je Kardinal u svojem uvodnom slovu.

Rekao je kako se spustila “tamna noć” Crkve, koja ju obavija i zasljepljuje” otajstvom bezakonja.”

Kardinal Sarah ne oklijeva govoriti, riječima Pape Pavla VI, o izdajnicima koji su kao Juda Iškariotski postali sluge Zloga.

“Oni traže obeščastiti čiste duše malenih. Ponizili su lik Krista koji je prisutan u svakom djetetu, dok u isto vrijeme ponižavaju i izdaju mnoge vjerne svećenike”, napisao je Kardinal Sarah u svezi seksualnog zlostavljanja u Crkvi.

“Crkva prolazi kroz otajstvo bičevanja, i to od ruku onih koji je trebaju voljeti i štititi,” upozorio je Kardinal.

“Krizu seksualnih skandala u Crkvi treba potražiti u duhovnoj krizi, u krizi Vjere.” naglasio je Sarah.

Kardinal je usporedio zlostavljače u Crkvi sa Judom Iškariotom.

“Isus je pozvao Judu Iškariota kao i sve Apostole. Isus ga je volio! Isus ga je poslao da navješćuje Dobru Vijest. Ali malo po malo, Judino srce nagrizala je sumnja.

U sebi je počeo osuđivati Isusovo učenje.

Rekao je sebi: ovaj Isus je previše zahtjevan, a nije učinkovit dovoljno. Juda je želio da Kraljevstvo Božje dođe na zemlju, odmah, kroz ljudsko djelovanje i prema njegovom osobnom planu. Prestao se moliti sa Isusom i tražio je izlaz u privlačnostima Svijeta.

 

Mrmljao je u svom srcu – neću služiti – dok mu je Isus prao noge na Posljednjoj Večeri. Zatim je primio prvu Svetu Pričest preko kruha koji mu je pružio Isus.

I to je bila prva svetogrdna Pričest u povijesti, jer je Juda već odlučio provesti svoj plan do kraja. I onda je izdao Boga”, napisao je Kardinal Sarah u svojoj novoj knjizi.

 

Prema Kardinalu Sarahu iste greške, iste izdaje, događaju se danas: “Napustili smo molitvu. Čini se da želimo biti kao velike kompanije u svijetu. Imitiramo njihov aktivizam. Zaboravljamo da je jedino molitva krv koja prolazi kroz srce Crkve. Onaj koji ne moli već je izdao. On je već spreman za bilo koji kompromis sa svijetom. On hoda stopama Jude.” rekao je Sarah.

 

“Katolički nauk, doveden je u pitanje. Doktrina je izazvana u ime samodopadnih intelektualnih fraza, teolozi pronalaze novo uživanje u rušenju dogmi i morala. Relativizam je Judina maska koja se prerušila u intelektualizam”, naglasio je Sarah.

 

“Mi omalovažavamo značenje celibata, zahtijevamo pravo na privatni život, koji je suprotan svećeničkoj misiji. Neki idu toliko daleko da zahtijevaju prava na homoseksualnu aktivnost. Jedan skandal prati drugi, uključujući svećenike i biskupe.”

 

“Vrag želi da vidimo Crkvu kao još jednu ljudsku organizaciju koja je u krizi. Sotona gura vjernike prema podjeli i stvaranju mišljenja da je Crkva izdala vjernike. Ali Crkva, koja je puna grješnika, sama je bez grijeha!”, rekao je Kardinal Sarah.

 

I dok govori o svojoj novoj knjizi, Kardinal Sarah poručuje svim kršćanima: “Dugujem Vam, svima jedinu Istinu koja spašava. Crkva umire isključivo zbog svećenika koji se boje govoriti istinu sa punom jasnoćom. Mi se bojimo medija, javnog mišljenja, naše braće… Ali dobar pastir daje život za ovce svoje.”

 

I dok zaključuje svoje razmatranje Kardinal ipak daje nadu zbunjenim Katolicima:

“Dragi prijatelji, da li doista želite podići Crkvu na njene noge?

Ako to doista želite, padnite na koljena u molitvi!

To je jedini način.

Ako ne položimo svoja srca u Isusa, nećemo imati snage slijediti ga na Križu. Ako ne uzmemo vremena da poslušamo našeg Boga, mi ćemo ga napustiti i izdati kao što su učinili i Apostoli.” rekao je Sarah.

 

I na kraju Kardinal Sarah kaže ono što mi u Knjizi Istine već znamo:

“Oni koji glasno objavljuju promjene i raskid sa starim naukom, lažni su proroci! Oni ne žele dobro svome stadu!”

Kardinal Sarah, svoju zadnju i najvažniju knjigu završava kroz Isusovo pitanje svima nama:

 

“Da li ćeš me napustiti?

“Da li ćeš se odreći vjere u svoj njenoj punini?

“Da li ćeš imati hrabrosti propovijedati moju stvarnu prisutnost u Euharistiji?

“Da li ćeš imati hrabrosti pozvati mlade ljude na posvećen život?

“Da li ćeš imati snage reći da bez ispravne ispovijedi, sakramentalna Pričest nema smisla?

“Hoćeš li imati smjelosti reći istinu o nerazrješivosti braka?

“Da li ćeš imati hrabrosti pozvati rastavljene i ponovno vjenčane da promijene svoj život?

 

“Da li više žudiš za uspjehom, ili želiš slijediti mene?

 

“Daj Bože da svi odgovorimo riječima Svetog Petra:

 

Kome da odemo Gospodine? Jedino Ti imaš Riječi života vječnoga!” zaključuje Kardinal Sarah.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *