„Crkveni štrajk“ žena u Njemačkoj

Iz Njemačke dolaze nove pobune s ciljem razaranja Crkve kakvu poznajemo. Ovoga puta pobuna dolazi u obliku „štrajka“ žena unutar Crkve (ipak dalo bi se diskutirati koliko je neko u današnje doba uopće član Crkve). U sklopu „štrajka“ ove žene ne odlaze na Svetu Misu, nego organiziraju vlastite molitve.

Ova skupina naziva se „Marija 2.0“ čime žele naglasiti da oni predstavljaju novu inačicu Marije, Majke Božje. One napadaju muškarce u Crkvi jer kažu da muškarci u Crkvi podnose samo jednu ženu, a to je Marija.

Njemačke žene koje „štrajkaju“ žele, kako kažu, skinuti Majku Božju s pijedestala i postaviti među njih kao njihovu „sestru“, te prikazuju Majku Božju i druge žene s flasterom preko usta, poručujući da žene u Crkvi nemaju glasa. Glavni cilj „štrajkaša“ je ređenje žena, te su u tom pogledu poslale pismo lažnome proroku zahtijevajući žensko svećenstvo.

 

 

Iako ove žene djeluju unutar Katoličke crkve u Njemačkoj, treba se iskreno zapitati – kojoj crkvi one zapravo pripadaju? Što je taj štrajk? Je li moguće štrajkati neodlaskom u Crkvu, bojkotirajući Svetu Misu? Nije li neodlazak na nedjeljnu Misu smrtni grijeh? Nije li u vrijeme progona prve Crkve neodlazak na nedjeljnu Misu odvajao one koji su izvan Crkve i one koji su unutar Crkve i koji su bili progonjeni zbog odlaska na Misu?

Isto tako – kome treba nova inačica Majke Božje? Možda onima kojima treba novo svećenstvo, nova crkva i nova božanstva koja će služiti?

No usprkos svemu tome, oni koji nose svećeničke odore Katoličke crkve stali su u obranu ovakvih žena i njihovog tzv. štrajka.

Tako je službeni portal Katoličke crkve u Njemačkoj uredno izvještavao o „štrajku“ kao i to da je u obranu ovih žena stao ni više ni manje nego jedan biskup. Radi se o Franzu-Josefu Bodeu iz Osnabrücka, koji je u ime Njemačke biskupske konferencije zadužen za Povjerenstvo za žene i koji podupire kampanju „štrajka“.

Bode smatra da je važno uvidjeti „nestrpljenje mnogih žena u Katoličkoj crkvi“ koje se osjećaju „duboko povrijeđene“ jer se njihov doprinos ne cijeni adekvatno.

On ne misli da će Crkva uskoro rediti žene, ali vjeruje da će se rediti ženske đakonice. Uz to, generalni vikar o. Alfons Hardt hvali organizatorice štrajka i smatra da se radi o ženama koje se „brinu o održivosti Crkve“, te vjeruje kako još uvijek nema konačnog odgovora po pitanju ređenja žena.

Tako sa službenom podrškom biskupa zaduženog za ženska pitanja unutar njemačke Crkve ova pobuna dobiva na značaju.

„Štrajkaši“ održavaju svoje obrede „Liturgije riječi“.

Da se iza svega krije platforma za razvoj nove, lažne crkve, otkrivaju ostali zahtjevi ove skupine. Naime, u pismu poslanom lažnome proroku, one uz žensko ređenje traže i izmjenu Crkvenog Nauka u mnogim drugim područjima od ukidanja celibata, do promjene učenja o spolnoj moralnosti.

Zapravo, ova najnovija njemačka pobuna dolazi kao još jedna pripremna kampanja kojom se stvara pritisak pred nadolazeću amazonsku sinodu, za koju je već najavljeno da će se na ekstremnom primjeru problema u toj regiji donijeti nova pravila po pitanju celibata i ređenja.

Gospodine smiluj se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *