Crno oko zelenih: Papa odbija dijalog

„Kada me vođe u raznim poljima pitaju za savjet, moj odgovor je uvijek isti: dijalog, dijalog, dijalog.”

Papa Franjo, Brazil

Papa dijaloga je do ovog trenutka zalupio brončanim vratima Svetog Petra za bilo kakav dijalog na temu globalnog zatopljenja.

Usprkos njegovoj neprestanoj teatralnosti o potrebi za dijalogom, o klimatskim promjenama je zabranjeno govoriti. Po riječima njegovog maestra za globalno zatopljenje, biskupa Sancheza Soronda, klimatske promjene su uzdignute do „magisterija“, zaslužujući apostolsku ekshortaciju i papinsko odobrenje globalistima dragocjenog Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Arhitekt njegovog globalnog zatopljenja, biskup Sorondo prekorava one koji sumnjaju u globalno zatopljenje. Sorondo ponavlja jadni klasični globalistički udarac da su osporavatelji financirani od strane industrije naftom.

Probudite se, jednostavno nema dijaloga s Vatikanom na ovu temu, niti odobravanja globalista Ujedinjenih Naroda i njegovih birokrata.

U travnju 2015.g., Institut Heartland, koji je smješten u Chicagu, koji pobija političku agendu o tome da je čovjek uzrokovao globalno zatopljenje, poslao je delegaciju stručnjaka u Vatikan kako bi pokušali upoznati papu s drugim, više znanstvenim stajalištem o klimatskim promjenama. Kao član te delegacije, iz prve ruke sam vidjela i shvatila da ovaj papa nije zainteresiran za dijalog o tome kako je čovjek uzrok globalonog zatopljenja. Franjo i njegovi u Vatikanu nisu imali vremena za visoke povjerenike Heartlanda, koji su rangirani kao znanstvenici NASA-e, klimatolozi i eksperti za globalnu klimatsku znanost. Ipak, Franjo ne bira dijalog.

Franjo radije želi slušati globalističku političare, poput UNovog generalnog tajnika Ban Ki Moona. Unatoč njegovom govoru o važnosti dijaloga, um pontifa je već odlučio da će slušati proponente populacijske kontrole/globalnog zatopljenja, kao znanstvenika koji to nije Jeffreya Sachsa, znanstvenika koji to nije Naomi Klein i Hansa „broj svjetske populacije treba biti 1 milijarda ljudi“ Schellenhubera, da imenujem samo neke. Vatikanska vrata dijaloga su bila otvorena samo zagovornicima zelene populacijske kontrole.

Jedan od članova delegacije Heartlanda, E. Calvin Beisner, osnivatelj „Cornwall Alliance for the Stewardship of Creation“ uputio je otvoreno pismo papi Franji koje je potpisalo preko 100 znanstvenika i teologa. U pismu se ukazuje papi da modeli o klimatskim promjenama „ ne pružaju racionalne osnove koje predviđaju opasno globalno zatopljenje koje inducira čovjek, pa stoga nema ni racionalnih osnova za naporima da se smanji zatopljenje restrikcijom uporabe fosilnih goriva ili bilo kojih dugih sredstava.“

Ipak, Franjo opet ne želi dijalog.

Nekoliko mjeseci kasnije, usporedo izlazi njegova opsežna enciklika, Laudato Si, koja poziva Katolike na novo ekološko obraćenje i ekološku duhovnost. 191. stranica apostolske eshortacije je uključila kolektivno svaštarenje new age sentimentalnosti, zagađeno anti kapitalističkim naklapanjem i Erlichovim promašenim predviđanjem katastrofa (LS#24). Franjo se uspio utopiti u svevremenski teološki zakon pozivajući na redukciju korištenja klima uređaja u papinskoj enciklici. (LS#55) Ovo jednostavno ne možete izmisliti!

Od Heartland delegacije od 2015.g., papa je nastavio na svoj živahan način iznositi svoju Laudato Si, govoreći u UN-u kao potpora UN-ovim Ciljevima održivog razvoja i Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama. Franjo i Barack Obama prigrlili su isti kalup o globalnom zatopljenju i na papino oduševljenje Obama je potpisao Pariški sporazum o klimatskim promjenama.

Kraj debate o promjeni klime? Teško …

Usporedo izranja Donald Trump koji s papom ne dijeli isto mišljenje o klimatskim promjenama i poništava obveze U.S. prema Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama.

Papa nije zadovoljan da ovu njegovu novu modernu moralnu doktrinu o tome kako je čovjek uzrok globalnog zatopljenja ne dijele najmoćniji ljudi svijeta. Zapravo, Franjo se naočigled čini izritiranim da su njegovi najbolje postavljeni planovi sa elitom Populacijske kontrole odabranom pri UN-u ometeni ovim početnikom skeptikom globalnog zatopljenja, Donaldom Trumpom.

Franjo pojačava svoju retoričku vatru o osporavateljima klime, koristeći teško papinsko uvjeravanje ili uljudnost. Na svojoj nedavnoj neslavnoj moralno izdajničkoj press konferenciji u avionu, papa je zvučao poput Paula Ehrlicha, opovrgnutog populacijskog bombarderskog prognostičara:

„Do Sjevernog pola, mogli biste ići. To je vrlo, vrlo jasno. Kada  su stigle vijesti sa sveučilišta, ja se ne sjećam odakle, druga je izašla koja kaže da imamo samo tri godine da se vratimo, inače će posljedice biti strašne. Ne znam da li je ili nije istina da su tri godine, ali ako se ne vratimo, mi padamo, to je istina.“

Nažalost za papu, institut Heartland je dosljedan i neustrašiv oko obrane istine, te još uvijek želi uključiti papu u dijalog o znanosti o globalnom zatopljenju. Novi predsjednik instituta Heartland Tim Huelskamp, bivši kongresmen iz Kanzasa, nije taj koji će izbjegavati kontraverznu temu. Tim je naviknut boriti se sa kontraverznim temama u kongresu, tako da on ne uzima olako zajedljiv papin napad na znanstvenike koji sumnjaju da je čovjek prouzrokovao globalno zatopljenje. Huelskamp, vjerni Katolik odmah je odgovorio na twitteru na papine komentare.

“Pontife nije milosrdno, ni istinito sugerirati da su znanstvenici kao Dr. Fred Singer glupi”

Franjo više ne uživa u paratiziranju o klimatskim promjenama sa Donaldom Trumpom u Bijeloj Kući i Timom Huelskampom u institutu Heartland. Tim je mudro odlučio izazvati papinu upornu hvalisavost na „dijalog“. U svojoj moćnoj i uvjerljivoj molbi papi, Huelskamp piše Franji:

„ Kao prijatelj Katolik, razočaravajuće je čuti od vas kako iznova promovirate neutemeljene tvrdnje paničara oko klime, poput Al Gorea i staviti veliku moralnu vrijednost vaše pozicije na lošu znanost. Ovo samo sije zbrku među mnogima u vašem stadu kojima je moralni izazov sumnjati u Svetog Oca po bilo kojem pitanju. Budući je ovo pitanje znanosti, a ne vjere i moralnosti, jedino je ispravno ponuditi vam izazov s poštovanjem.“

Ne zadržavaj dah čekajući odgovor. Franjo će ti odgovoriti na tvoju ponudu za dijalogom kao što je to učinio s Dubiom s potpunom šutnjom i prezirom.

I konačno, Franjo zamišlja  na press konferenciji u avionu kako će povijest suditi znanosti o klimatskim promjenama:

„ Rekao bih: svatko ima svoju moralnu odgovornost, ponajprije. Drugo, ako netko pomalo sumnja da ovo i nije tako istinito, neka pitaju znanstvenike. Oni su vrlo jasni. Oni nisu opcije u zraku, oni su vrlo jasni. Zatim ih pustite da oni odluče, a povijest će suditi njihove odluke.“

Franjo je u pravu u ovome. Povijest i Bog će suditi njihovim odlukama. U međuvremenu, učini si uslugu i uči od pravih znanstvenika o istini o klimatskim promjenama:

https://www.heartland.org/publications-resources/publications/why-scientists-disagree-about-global-warming

Izvor: http://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/3420-a-green-black-eye

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *