Cupich, Uzinić, a gdje su Hrvatski normalni pravovjerni biskupi?

Jedan od naših suradnika piše o Uzinićevim nedavnim izjavama:

“Baš kao pravi prekaljeni političar, biskup Uzinić počinje svoje obraćanje javnosti navodeći kako postoje dobri i loši svećenici, biskupi i kardinali, baš kao što postoje dobri i loši laici. 

Slažemo se sa ovom dubokom konstatacijom, koja je svima jasna još od kada smo bili djeca i slušali priče o zlim vješticama.

No, svakom daljnjom rečenicom postaje jasnije da se Biskup Uzinić zapravo žali, zbog sebe, nezadovoljan sadašnjim statusom koji je izgubila Crkva i njeni posvećeni sluge svećenici, a time i on, a koji zbog sve češćih skandala gube vjerodostojnost među vjernicima. 

I što se onda događa, umjesto da kao pravi pastir Katoličke Crkve prepozna dobro i prokaže zlo, on kao pravi političar krivi klerikalizam zbog svega, kao što i svaka nova vlada krivi staru zbog svoje nemoći.

Biskupe Uziniću nije klerikalizam kriv za sadašnji skandal, nego osoba Imenom i Prezimenom ili u ovom najnovijem skandalu više njih, koje su došavši na ključne pozicije moći unutar Katoličke Crkve, iskoristile svoj položaj za najgnjusnije zločine protiv djece.

Biskupe Uziniću, u ovoj priči niste Vi taj koji se treba osjećati povrijeđen, to su oni koji su zlostavljani.

U ovom skadalu također postoje Imena, osoba koje su u Vrhu Katoličke Crkve , a jedno Ime najviše bode – lažni prorok – papa Franjo.

Koliko Vam je stalo do Istine, jasno je iz Vaše izjave, kojom se odmah bez razmišljanja svrstavate na stranu glavnog osumnjičenog za prikrivanje ovog udruženog seksualnog zločina, lažnog proroka.

Razmislite, što bi rekle prave žrtve ovog zločina na Vaše samosažaljenje, u kojem niti jednom riječju ne spominjete kako je važno da se dozna Istina.

Podsjetimo se Jedan od glavnih tužitelja Biskup Vigano, za kojeg su brojni kolege Biskupi rekli samo najuzvišenije hvale, optužuje lažnog proroka kao glavnog krivca za ukidanje sankcija najgorem predatoru Katoličke Crkve, Kardinalu McCarricku, te na njegov savjet promiče i postavlja biskupe sličnih sklonosti i razmišljanja na pozicije moći unutar Vatikana. 

Na pitanje novinara lažnom proroku, da li je to istina, on odgovara, neću reći niti jednu riječ.

Što Vi mislite da li je to odgovor osobe koja treba biti moralni uzor drugima kada je riječ o Istini?

Što Vi mislite biskupe Uziniću da li ima smisla tražiti Istinu?

Shvatite ovo kao dobronamjernu kritiku, za koju ste rekli da ste ju spremni primiti.”

Kako vidimo Uzinić ne odstupa od trase koju je prihvatio zajedno sa kardinalom Cupichom i mnogim liberalima, koji guraju vjernike za lažnim prorokom prema jami pakla.

Tako je Cupich prvi okrivio klerikalizam za sve, a nakon što ga je kardinal Vigano imenovao u svome pismu, kao jednoga od onih koje je lažni prorok postavio na funkciju, da bi probio Crkvu homoseksualnim I drugim liberalnim ciljevima, on je to nazvao pričama iz zečjih rupa. Opet bezglavo uzdižući ideje lažnog proroka o okolišu i migrantima iznad temeljnih pitanja vjere i morala. Tih dana je policija uhvatila dvojicu svećenika iz njegove biskupije u gnusobi, o kojoj nam se ovdje ne da ni ići u detalje.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-chicago-priests-arrested-for-public-oral-sex-in-miami

“Što se tiče Cupicha, ne može se zanemariti njegova nepromišljena arogancija i ponašanje bez poštovanja, kojim on opovrgava dokaze koji su sada očigledni svima: da je 80% zlostavljanja pronađeno protiv mladih od strane homoseksualaca koji su bili u odnosu vlasti nad njihovim žrtvama”, Vigano, bivši američki apostolski nuncij, napisao je u svom 11-straničnom svjedočanstvu o prikrivanju McCarrickove predacije.

Molimo Boga za obraćenje Uzinića i Cupicha, ali molimo i za hrabrost i transparentnost naših normalnih pravovjernih biskupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *