Da je Henry Sire dijelio kondome siromašnima, još uvijek bi bio u Malteškim vitezovima

Ranije ovog tjedna otkriveno je da je Henry Sire, povjesničar i pisac  Phoenixa  iz Oxforda zapravo pseudonimom “Marcantonio Colonna”, autor knjige Papa diktator

Približno pet sekunda kasnije, suspendiran je od Malteškog suverenog vojnog reda – u kojem je dugogodišnji član i o kojem je napisao dvije opsežne knjige – zbog navodnog kršenja njihovih ustava. Njihovo priopćenje objavljeno je:

Red Malte se ograđuje od sadržaja knjige i snažno osuđuje napad na Papu

Rim 21. ožujka 2018. – „Prateći novinske članke o imenu autora knjige “Papa diktator,” Vlada reda Malte donijela je odluku da suspenzira Henryja Sirea, autora knjige i člana reda Malta. Privremena suspenzija iz članstva ima neposredan učinak i istraga je pokrenuta.

Sadržaj knjige „ Papa diktator” ne odražava na bilo koji način stavove i uvjerenja Malteškog reda i autor ne govori u ime reda. Posebno, poglavlje o institucionalnoj krizi u vladi reda krajem 2016. godine temelji se na pristranoj i jednostranoj rekonstrukciji događaja.

Red Malte se ograđuje od pozicija koje se prenose i sadržaj knjige smatra ozbiljnim prekršajem prema Njegovoj Svetosti, papi Franji.

Sire je živjeo u palači Velike Vlade dok je provodio istraživanja o knjizi o povijesti reda Malte – Malteški vitezovi: moderno uskrsnuće – objavljene 2016. godine. Nikada nije imenovan ni u kakvu službenu ulogu unutar funkcionalnih tijela Reda i imao je ugovor o istraživanju. Napustio je Veliku Vladu u svibnju 2017. godine.“

To je isti suvereni vojni red Malte koji je krajem 2016. godine uklonio svog velikog kancelara, Albrechta von Boeselagera, nakon što je unutarnja istraga otkrila raspodjelu tisuća kondoma siromašnima putem humanitarnog odjeljka reda Malteser International, koji je bio pod vodstvom Boeselagera od 1989. do 2014. godine. U svakom je pogledu u pravu bilo katolički red koji je očistio vlastitu kuću od jednog utjecajnog člana za kojeg se vjerovalo da je dopustio izravna i prekomjerna kršenja Katoličkih učenja.

Onda je čovjek koji je bio odgovoran za uklanjanje Boeselagera, Veliki majstor Matej Festing, pozvan na neočekivani susret s papom Franjom koji ga je zamolio da momentalno podnese ostavku.

Istoga dana kada je njegovu rezignaciju prihvatilo suvereno vijeće Reda – zajedno s ukidanjem njegovih “uredbi o utvrđivanju stegovnih postupaka protiv Albrechta Boeselagera i obustavom njegova članstva u redu” – Boeselager je ponovno bio u svom uredu Velikog kancelara.

Napisao sam dug, dubinski sažetak tih događaja ovdje . Možete vidjeti našu punu pokrivenost Malteških vitezova ovdje .

Ako se netko pitao zašto je Henry napisao ovu knjigu pod pseudonimom, to bi trebalo biti prilično očito u ovom trenutku. Katolički vojni red utemeljen i poznat po obrani vjere i vjernika, nakon tisuću godina djelovanja tolerira ozbiljno kršenje temeljnih doktrinalnih učenja, ali očito neće oprostiti dobro istraženu i poštenu knjigu koja je kritična za samog papu, koji ih je pokorio bez ispaljenog metka.

https://onepeterfive.com/if-henry-sire-had-distributed-condoms-to-the-poor-hed-still-be-in-the-knights-of-malta-right-now/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *