Da li je Bergoglijeva “Marija” Katolik? Kad bolje razmislim…

U Petak, 12. 05. u Kapeli Ukazanja u Fatimi, Franjo je dao slijedeću katehezu o Mariji; bez dlake na jeziku, Bergoglijevu katehezu:

“Hočasnici sa Marijom…Ali kojom Marijom? Učiteljicom duhovnog života, prvom koja je slijedila Isusa na “uskom putu” Križa, dajući nam primjer, ili Gospa “nedodirljiva” i nedostižna za imitirati? Žena “blagoslovljena jer je vjerovala” uvijek i svagdje u Božje Riječi ili “plastična statua” od koje molimo usluge za malu cijenu? Djevica Marija iz Svetog Pisma, slavljena preko Crkvenih molitava, ili Marija od našeg vlastitog shvaćanja: ona koja zadržava ruku osvetoljubivog Boga; ona slađa od Isusa nemilosrdnog suca; ona daleko milostivija nego Janje ubijeno za nas?

Bacimo pogled na ono što Franjo jasno odbacuje: 

Gospa “nedodirljiva” i nedostižna za imitirati…

Drugim riječima, jao onima koji vjeruju da se Naša Gospa “treba slaviti kao nešto izvanredno, prekrasno, izrazito Sveto i drugačije od shvaćanja (začeća) svih drugih ljudskih bića” (Papa Pio IX, Ineffabilis Deus)

“Plastična statua” od koje molimo usluge za malu cijenu…

Drugim riječima, jao onima koji, kao “naši preci, primaju sliku Naše Gospe sa najdubljim poštovanjem i koji je časte sa veličanstvenom slavom; i njihovi nasljednici, nastavljaju njihovu pobožnost, ustrajući u njegovanju ovih naličja kao vrlo svetog blaga” (Papa Lav XIII, Adiutricem).

Ona koja zaustavlja ruku osvetoljubivog Boga; ona slađa od Isusa nemilosrdnog suca; ona daleko milostivija nego Janje ubijeno za nas…

Drugim riječima, jao onima koji vjeruju da Blagoslovljena Djevica Marija “stoji blizu prijestolja Božjeg i kada, zbog grijeha ljudi, On se sprema potopiti svijet poplavom kazni, kao duga mira ona se pojavljuje u Njegovom prisustvu i ublažuje Njegov bijes” (Sv. Antoninus Florence).

Sve u svemu, Jao onima koji vjeruju i ponašaju se kao što su Katolici ponašali uvijek.

Ako ništa drugo, Franjo je dosljedan.

Stoga, tko je Bergoglijeva “Marija”?

To je žena koju on opisuje kako stoji na podnožju Križa kako slijedi:

“Ona je bila tiha, ali u njenom srcu, koliko toga je htjela reći Gospodinu! “Ti, onoga dana, … , Ti si mi rekao da će on postati veliki, rekao si mi da ćeš mu dati prijestolje Davida, njegovog praoca, da će on vladati zauvijek i sada Ja ga vidim tamo!” Naša Gospa je bila ljudsko biće! I možda je čak imala želju reći: “Laži! Prevarena sam!”

Zbog svih ovih razmišljanja i namjera, Bergoglijeva “Marija” je Marija Protestanata; časna ali inače obična žena.

Tako, nitko se ne bi trebao iznenaditi njegovim ismijavanjem Naše Gospe u Fatimi. Mi znamo da će on i potpuno smo sigurni kako će zabranjujući istinsko čudesno obraćenje – on nastaviti ismijavati Nju, ocrnjivati one koji su vjerni tradiciji, huliti protiv Našeg Blagoslovljenog Gospodina, i izjavljivati sve moguće hereze.

Sa svakim danom koji prolazi, čini se, da nam se daje još jedan razlog razmisliti o najočitijem pitanju, ne samo Crkva, nego cijelo čovječanstvo: 

U kojem smislu je ovaj čovjek uopće Katolik?

 https://akacatholic.com/is-the-bergoglian-mary-catholic-come-to-think-of-it/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *