Deset godina kasnije vjerna Katolička sveučilišta, prihvaćaju viziju Pape Benedikta XVI

  1. travnja 2018.- Ovog travanja obilježava se deset godina od kada je papa Benedikt XVI izazvao američke katoličke učitelje, da postave katolički identitet i vjernost ispred drugih pitanja.

Iako nisu svi prihvatili njegovu viziju, to je uvelike inspiriralo 28 visokih škola i visokoškolskih programa, koje je prepoznao The Cardinal Newman Society zbog njihovog snažnog Katoličkog identiteta, u izdanju The Newman Guide iz 2018.-19-19., na web stranici,www.TheNewmanGuide.com.

Papa Benedikt XVI priopćio je Katoličkom sveučilištu Amerike, Crkvenim vođama okupljenim u Washingtonu, 17. travnja 2008, “Prvo i najvažnije, svaka Katolička obrazovna ustanova je mjesto susreta sa živim Bogom, koji u Isusu Kristu otkriva svoju ljubav i istinu.” Pozvao je na vjernost Katoličkom učenju i pravilno definiranje “akademske slobode”, koja ne zaniječe istinu – stavka koja je danas posebno važna, kako se Crkva priprema za Vatikansku sinodu o mladima, vjeri i zvanjima, ovog listopada. Mladi katolici u današnjoj visoko sekularnoj kulturi trebaju obrazovanje koje predstavlja istinu o Bogu, moralu i Katoličkom životu.

Godinu dana nakon obraćanja pape Benedikta, predsjednik Newman Society Patrick Reilly predstavio mu je kopiju prvog Newmanovog vodiča na stubama bazilike Sv. Petra – poklon papi koji ga je inspirirao.

28 institucija koje su preporučene u The Newman Vodiču, dijele viziju Pape Benedikta za Katoličko obrazovanje. Oni ozbiljno shvaćaju tvrdnju Svetog Oca da je Katoličko obrazovanje “temeljno za poslanje Crkve da proglasi Radosnu vijest”.

Prošireni sadržaj Newmanovog vodiča koji je dostupan na mreži besplatno, također pomaže obiteljima razumjeti vrijednost vjernog Katoličkog obrazovanja, kako se kretati fakultetskim programom i kako voditi učenike u rastu njihove vjere na kampusu.

Za polaznike Newmanovih sveučilišta i drugima, nova web stranica www.CatholicEdJobs.com povezuje vjerne Katoličke škole i fakultete s kvalificiranim kandidatima za posao koji su posvećeni svojoj Katoličkoj vjeri i misiji Katoličkog obrazovanja.

Osnovana 1993. godine, misija Društva kardinala Newmana promiče i brani vjerno Katoličko obrazovanje na svim razinama, uključujući osnovno, srednje i visoko obrazovanje. Društvo je 501 (c) (3) porezno oslobođeno, kao neprofitna organizacija koju podržavaju pojedinci, tvrtke i zaklade.

https://www.lifesitenews.com/news/ten-years-later-faithful-catholic-colleges-embrace-pope-benedicts-vision

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *