Djeca iz “desničarskih” obitelji moraju se ponovno obrazovati: njemačka govorna brošura

  1. prosinca 2018. – Njemačko federalno ministarstvo za obitelj poduprlo je brošuru koja ima za cilj promjenu ponašanja djece u predškolskoj dobi, djece koju su odgojili roditelji, koje autori brošure nazivaju “desničarskim” roditeljima koji se protive, “seksualnoj raznolikost”, “seksualizaciji” djece i “imigracijama”.

Mnogi Nijemci prosvjeduju zbog brošure, prozivajući ju, da je neprihvatljivo da država toliko uđe u živote obitelji. Neki su primijetili kako je takva situacija slična onoj koja je prethodno poznato u Njemačkoj iz vremena nacional socijalističkih (nacističkih) i komunističkih diktatura. Njemačka vlada navodi da je projektu dala 4.600 eura.

Brošura je objavljena prošlog mjeseca od strane Amadeu Antonio Foundation. Dr. Franziska Giffey, socijaldemokratski njemačka federalna ministrica za obiteljske poslove, dala je predgovor dokumentu od 60 stranica. Giffeyino ministarstvo je i financiralo brošuru.

Giffey piše u predgovoru da je važno usmjeriti “obrazovanje u ranom djetinjstvu na demokratski način i usmjeriti ga prema pravima djeteta”. Cilj je stvoriti “samopouzdani život u svijetu raznolikosti”. Djeca bi trebala odrasti da postanu adaptabilne odrasle osobe koje su “imune na misantropiju povezanu s grupom, kao i na nasilje koje je motivirano vjerskim ili političkim ciljevima”, piše ona.

Dr. Giffey piše da je “naše društvo sve više polarizirano” tijekom posljednjih nekoliko godina, a dok se daje “puna podrška izbjeglicama”, vidljivo je i “značajno povećanje desničarskih populističkih pokreta”. Ovdje se neizravno upućuje na masovno useljavanje milijun izbjeglica u 2015. godini – uglavnom iz Sirije, Albanije, Afganistana i Rumunjske u Njemačku, te na probleme povezane s ovim događajem.

Ministrica je brošuru nazvala “važnim radom” kojega u potpunosti podupire.

Novine Berliner Kurier izvijestili su da su mnogi roditelji bili ogorčeni zbog stereotipa koji se koriste u brošuri. Fondacija Amadeu Antonio također je, prema izvješću, primila mnoge pozive od bijesnih roditelja: “Danas telefon nije šutio – zbog mnogih pritužbi”, navodi se u izvješću.

Jedan katolički komentator, koji želi ostati anoniman, govori o brošuri: “Ovdje se može jasno vidjeti novi oblik društvenog inženjeringa”.

“Kao što su ranije, sociolozi Frankfurtske škole (Horkheimer, Adorno, Marcuse) pokušali stvoriti ‘revolucionarnu osobnost’ – koju su potom preimenovali u ‘demokratsku osobnost’, zbog protesta – tako i ovi državni stručnjaci pokušavaju stvoriti novu osobnost u Njemačkoj, osobnost koja podupire globaliziranu, pro-LGBT ideologiju. Osoba koja je duboko ukorijenjena u kršćanskoj vjeri mora se ovome oduprijeti”, rekao je izvor.

https://www.lifesitenews.com/blogs/kids-from-right-wing-families-must-be-re-educated-german-govt.-backed-broch

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *