Don Minutella izbačen iz svetišta u Arsu – “Lažni prorok” uzdignut kako bi naučavao papin magisterij

Don Minutellu je spriječio crkveni rektor Arsa da uđe u svetište. Ugledni svećenik Arsa drži pripremljeni tekst na velikom papiru, koji upućuje da Don Minutella treba priznati Franju kao legitimnog papu.

(Pariz) Web stranica Svetišta u Ars-u navodi da je bazilika Ars-a, župna kuća Sv. Ivana Maria Vianney i kapela gdje se čuva srce svetog župnika Arsa otvorena svima i da ih se svakodnevno može posjetiti. 

 “U stvarnosti to nije istina, barem ne za svećenika Don Minutellu iz nadbiskupije Palermo i njegovu skupinu hodočasnika, njemu je bio zabranjen pristup.” 

Kako to?

Don Minutella je privukao međunarodnu pozornost zbog svoje kritike na upravu pape Franje. Ovaj Sicilijanski svećenik utemeljitelj je duhovne zajednice Mali vrt iz Nazareta u nadbiskupiji Monreale. Zbog svoje odanosti katoličkoj vjeri, postao je vrlo traženi propovjednik diljem Italije. 

Pod upravom pape Benedikta XVI. priznao je da “osobno preferira” tradicionalni oblik rimskog obreda u kojemu od tada slavi Mise.

U jesen 2015. Papa Franjo imenuje novog nadbiskupa Palerma. Pod njegovim su protektoratom izbili sukobi. 

Za razliku od svog prethodnika, nije imao sluha prema Don Minutelli. Nadbiskup je izbacio svećenika iz župe, unatoč zahtjevu vjernika da ostavi njihovog župnika. Don Minutella je proglašen problematičnim. 

Bez ureda, napustio je nadbiskupiju Palerma i povukao se u susjednu nadbiskupiju Monreale. 

Nažalost i tamo ga je uhvatila duga ruka nadbiskupa Palerma. Gradsko vijeće Monreala izdalo je rješenje o ukidanju duhovne zajednice Don Minutelle. 

Don Minutella je sve napade pretrpio u tišini.

Premda je svećenik zadržao svoju samonametnutu tišinu pune dvije godine, u jesen 2017. od Don Minutelle je iznenada zatraženo da u roku od 48 sati učini zavjet odanosti papi Franji, inače će biti ekskomunikiran

Svećenik je na taj zahtjev iz Vatikana, odgovorio molitvom Apostolskog Vjerovanja, nakon čega je “ekskomuniciran” zbog neposlušnosti.

Njegova reakcija poziv je na “otpor” jer je njegovo strpljenje također završilo. 

U svom apelu pozvao je papu Franju da brani istine vjere i crkvenog reda

Don Minutellino hodočašće u Ars

Nedavno je Don Minutella krenuo na hodočašće kroz Francusku s brojnim hodočasnicima. 

Tako su prošli tjedan stigli i do Arsa, radno mjesto i grobnicu Sv. Ivana Maria Vianney. 

No tamo ih je dočekalo iznenađenje koje nitko nije očekivao. 

Ispred svetišta dogodile su se uznemirujuće i žalosne scene sa uzajamnim optužbama i prigovorima.

Prepirka se odvijala ispod slike koja promiče “lažnog proroka” Enzo Bianchija, a koji bi trebao objasniti Magisterij pape Franje

Crkveni rektor Ars-a već je čekao don Minutellu u predvorju i zabranio svećeniku proslavu Mise. Nakon rasprave, grupa je dobila pristup bazilici pod uvjetom da ostanu “tihi”. Tijekom boravka u bazilici, grupu su nadgledala dva svećenika.

Video snimio neobičnu scenu.

 

Crkveni rektor Arsa prišao je skupini i rekao da su dobili “informacije” iz nadbiskupije Palerma “da im dolazi sekta“. 

Don Minutella je, kao i obično, unaprijed zabilježio svoje hodočašće u Arsu.

Činjenica je da je svećenik, koji uopće ne proturječi nauku o vjeri, spriječen u proslavi Mise i pristup mu je odobren uz velike teškoće.

“Lažni prorok” je dobrodošao

U isto vrijeme kada je Don Minutelli gotovo odbijen pristup proslavi Mise u Arsu, Enzo Bianchi  kojeg je papa Franjo imenovao Konzultatntom Pontifikalnog Koncila Za Jedinstvo Kršćana, treba objasniti u Arsu “Magisterij pape Franje”.

Prisjetimo se nedavnih izjava Enza Bianchia:

“Marija nije uzor za žene u Crkvi”

“Prirodna obitelj ne postoji”

“Krist nije ništa rekao o homoseksualnosti, stoga i Crkva treba šutjeti o tome”

“Crkva se treba ispričati za svoja prijašnja učenja o Braku i Obitelji” itd…

Kako se uklapa zajedno?

Sumnjiva figura Enza Bianchia  koji nije ni redovnik, ni svećenik, koji sumnja, reinterpretira ili negira Katoličku Vjeru toliko da bi popis bio predug za nabrajanje. 

Mora se spomenuti i da sumnja u istinsku prisutnost Isusa Krista u Euharistiji.

Dakle, što se gleda u Crkvi? 

Vjernost istini vjere i pape od apostola Petra ili vjernosti osobi sadašnjeg pape? Naravno, da bi ta dva aspekta trebali tvoriti jedinstvo. 

No u konkretnom slučaju onih koji pozivaju laike da zabavljaju Enzu Bianchija kao govornika u Arsu, ali ne dopuštaju da svećenik Don Minutella uđe u svetište, očito ne žele jedinstvo.

Ovo postaje jasnije kad znamo da crkveni rektor održava osobni kontakt s Enzo Bianchijem i posjećuje ga u “samostanu” Bosu.

Odanost Franji

Susret u Arsu bio je zanimljiv i zbog toga jer je rektor crkve pokazao pripremljeni plakat na kojemu se od Don Minutelle traži priznavanje pape Franje. 

Kada je Don Minutella upitao kako je to živjeti u katolicizmu Enzo Bianchija, rektor crkve nije odgovorio, već je počeo glasno vikati: “Živio papa! Živio papa!”


Crkveni rektor Arsa s Enzo Bianchijem u njegovom “samostanu” u Bososu

Don Minutella je mirno rekao crkvenom rektoru da on nema problema sa papinstvom. 

Ono u što on ne vjeruje jest Jorge Mario Bergoglio i njegovo učenje. 

Don Minutella drži stav da je Benedikt XVI. još uvijek legitimni papa.

Ali što pokazuje incident Arsa?

Čini se da svatko ima dopuštenje da uđe u baziliku, bez obzira što misle ili kažu o istinama vjere, osim onoga tko negira da je Jorge Mario Bergoglio papa.

Čak je i kardinal Müller, prefekt vjere u Rimu do lipnja 2017. godine, opisao trenutnu situaciju Crkve kao krajnje tešku, jer su vjernici koji žele ostati vjerni katoličkoj doktrini i vjerovanju označeni kao “konzervativci” i prognani iz Crkve.


Redovnica (bez redovničke odore) kao čuvar Don Minutelle u crkvi Nevers

Sam Don Minutella govori o “grotesknim trenucima hodočašća kroz Francusku” najprije u Neversu, a zatim i u Arsu. Slika pokazuje kako sestra laik (bez odore) nadzire Don Minutellu u molitvi.

Govori se često o “znakovima vremena”. Ali kakvi su znakovi vremena u kojem pontifikat izaziva očitu zbunjenost, dezorijentaciju i razdor?

http://eponymousflower.blogspot.com/2018/07/don-minutella-is-prevented-by-church.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *