Dopredsjednik Njemačke biskupske konferencije, želi blagosloviti homoseksualne parove

Njemačka, siječanj, 10, 2018, biskup Franz – Joseph Bode, dopredsjednik Njemačke Biskupske Konferencije, pozvao je na raspravu o mogućnosti blagoslova homoseksualnih odnosa. On vjeruje kako ima “puno dobroga” u takvim odnosima.

Ova nova izjava biskupa Bode-a, dolazi u svijetlu nedavnog intervjua za Njemački list Herder Korrespondenz, koji je dao Kardinal Reinard Marx – Predsjednik Njemačke biskupske konferencije i papin savjetnik – u kojem predlaže da Katolička Crkva ponovno razmisli o svojim učenjima o seksualnom moralu, u kojem se treba boriti protiv “slijepe strogoće”. Za njega, “teško je reći, gledajući izvana da li je osoba u stanju teškog grijeha”. Kardinal Marx izjavio je ovo ne samo za osobe koje žive u nereguliranim situacijama nego i one koji žive u homoseksualnim odnosima.

Mora postojati “poštovanje prema odluci koja se donosi pri punoj slobodi i savjesti”, ističe Marx.

Biskup Bode, zabrinuto postavlja retorička pitanja o homoseksualnim parovima: “Nema li tu ništa dobro, pravedno, ispravno, da bi mi tu bili pravedniji?”

Mathias von Gersdorff, dobro poznati pro life aktivist i autor, komentirao je na svom blogu Bodeov intervju, upozoravajući Njemačke Katolike da se pripreme: “Njemački progresivizam ne želi promijeniti nekoliki stvari tu i tamo, on želi uništiti kompletan Katolički nauk i stvoriti potpuno novu religiju.”

“Normalan Katolik je preneražen i pita se: koliko daleko može Katolička Crkva u Njemačkoj nastaviti ovaj put destrukcije, a da se i dalje zove Katolička? Kada se dolazi do točke, gdje postaje moralna obveza odbiti plaćati Crkveni porez?

Biskup Bode poveo je sličnu raspravu ranije 2015 god., kada je rekao da rastavljeni i ponovno civilno vjenčani parovi, možda bolje odgovaraju nego prvi supružnici Savezu Božjem.

Također je iste godine tražio da Crkva razmotri, da tzv. životna stvarnost bude treći izvor objave, zajedno sa Svetim Pismom i Tradicijom Crkve. 

https://www.lifesitenews.com/news/vp-of-german-bishops-conference-proposes-blessing-for-homosexual-couples

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *