Dosta rasprava! Vatikanski nadbiskup kaže da je došlo vrijeme za prihvaćanje Amoris Laetitia

Meksiko, Ožujak, 23, 2018, Vatikanski nadbiskup Vincenzo Paglia, izrazio je svoje frustracije oko široko rasprostranjene kontroverze, koju je uzrokovala pobudnica pape Franje Amoris Laetitia.

“Dosta rasprava oko ovoga!”, vikao je Paglia pred okupljenom audijencijom, na seminaru Meksičke biskupije u Queretaru. 

“Dosta!” ponovio je.

“Ljudi žive u “egzistencijalnoj tragediji” u drugim brakovima i vrijeme je da stanemo na kraj ovoj diskusiji i počnemo primati ljude u takvim situacijama u Crkvu”, rekao je Paglia.

Nadbiskup je također rekao okupljenima da je neophodno promijeniti formu Crkve, kako bi što bolje odgovarala nauku pape Franje o rastavljenima i ponovno civilno vjenčanim Katolicima u članku 8 njegove pobudnice.

Paglija koji je na čelu novoformirane Vatikanske Akademije za Život, a iz koje su istjerani gotovo svi njeni pro life članovi, došao je u Meksičku biskupiju Queretaro, kako bi što bolje promovirao Amoris Laetitia.

Paglijev govor dio je nove kampanje vođene direktno iz Vatikana, koja ima cilj uvjeriti katolike da prihvate novu nauku koju servira Amoris Laetitia, a koja ruši tradicionalno učenje Crkve.

Službenici Vatikana poslani su i u druge biskupije kao što je Guadalajara i biskupija Austin.

Da stvar bude gora u svom govoru Paglija, citira Familiaris Consortio Ivana Pavla II, krivo zaključujući da je i Ivan Pavao II također želio uključiti rastavljene i ponovno vjenčane u javni život Crkve.

“Siguran sam da Ivan Pavao II aplaudira papi Franji na njegovoj pobudnici Amoris Laetitia”, rekao je Paglia. 

“Da su barem svi svećenici slušali paragraf 84 Familiaris Consortio prije 30 godina, sada bi smo imali Crkvu potpuno transformiranu”, rekao je Paglia.

Vjerojatno je lobirao na one koji su slabo informirani ili educirani u vjeri.

Prisjetimo se: Zahvaljujući vodstvu Pape Ivana Pavla II, Talijanska Biskupska Konferencija dva puta je osudila namjeru, dopuštanja rastavljenima i ponovno civilno vjenčanim Katolicima, obnašanje javnih i vodećih funkcija u životu Crkve.

Ova dva dokumenta zovu se: Pastoralna briga za one koji su Rastavljeni i ponovno vjenčani (1979), i Priručnik Obiteljske Pastoralne brige (1990), i oni eksplicitno ističu kako rastavljeni i ponovno vjenčani ne mogu biti lektori Mise, kateheze ili kumovi.

Također, ova dva dokumenta Ivana Pavla II, na koje se rado poziva Paglia, tvrde da rastavljeni i ponovno vjenčani Katolici nisu u potpunom jedinstvu sa Crkvom, citiramo: “sudjelovanje onih koji su rastavljeni i ponovno vjenčanih u životu Crkve ostaje uvjetovano činjenicom da oni nisu potpuno njeni članovi.”

Nadbiskup Paglia odbio je dati intervju na upite iz Life Site News-a, kao i odgovoriti na pitanja u svezi ove teme.

https://www.lifesitenews.com/news/top-vatican-archbishop-its-time-to-accept-amoris-laetitia-and-receive-remar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *