Dragocjeni rad Kardinala Burkea sa pokojnim dubia Kardinalom Caffarom

Rim, 06. 09. 2017. – Kardinal Burke danas je odao počast prijatelju, supotpisniku dubie, pokojnom Kardinalu Carlu Caffari, koji je preminuo nakon duge bolesti.

U izjavi za Life Site News, Burke je rekao kako je “duboko ražalošćen” smrću 79 – godišnjeg Kardinala, te da je on bio “istinski čovjek Crkve”.

“Na poseban način, gajio sam blisku povezanost s njim zadnje tri godine, tražeći rasvijetliti tešku, opasnu pomutnju i grešku koja se odnosi na Sakrament Braka i Svete Euharistije,” – rekao je Burke.

Caffara i Burke su se pridružili Kardinalima Joachim Meisneru i Walteru Brandmulleru u javnom pozivu papi Franji da pojasni svoju kontroverznu pobudnicu Amoris Laetitia te da potvrdi Crkvena učenja i tradiciju. Papa do današnjeg dana nije odgovorio, a istovremeno se odbija sastati sa njima.

Caffarra, bivši nadbiskup Bolonje, je drugi od četvorice koji je umro nakon Mesnerove smrti u Srpnju ove godine.

“Njegov rad u služenju istini koja se odnosi na brak i njegove plodove, obitelj, najvažnija je i neprolazna ostavština,” dodao je Burke.

1981 god. Papa Ivan Pavao II prepoznao je njegov rad, te ga izabrao za osnivača – predsjednika, svog Instituta za brak i obitelj.

“Imao je zavidno duboko razumijevanje istina vjere čiji su plodovi godine studiranja u koja je kontinuirano bio uključen do svoje smrti”, rekao je Kardinal Burke.

“I dok sam duboko tužan što sam izgubio svog zemaljskog prijatelja, sretan sam zbog njega. Moleći se za vječni pokoj dobrog i vjernog kardinala, mislim o riječima Svetog Pavla dok se približavao smrti: “Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao.”

Budući da je ovaj Kardinal tako blisko surađivao sa Svetim Ivanom Pavlom II, koji ga je osobno izabrao za tako odgovornu službu o Braku i Obitelji, postavlja se pitanje zašto bi ovakav Kardinal ustao protiv dokumenta pape Franje, ako je taj dokument dobar za Brak i Obitelj. 

Nije li to još jedan dokaz da je učenje Ivana Pavla II i Franje suprotno!

Što bi rekao Sveti Ivan Pavao II o Amoris Laetitia da je kojim slučajem tu! Pobudnica Familiaris Consortio o Braku i Obitelji, Svetog Pape Ivana Pavla II, pobija i u potpunoj je suprotnosti od Amoris Laetitia pobudnice pape Franje.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-burke-treasured-work-with-deceased-dubia-cardinal-to-oppose-gravel

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *