Društvo koje osoba podržava govori puno o toj osobi

Možemo puno toga reći o čovjeku obzirom na društvo koje podržava.

Kao kršćani, ipak znamo, kako moramo biti oprezni da ne bi nesmotreno sudili ; kao farizeji, koji su mislili da su “razotkrili” Našeg Gospodina videći ga često okruženog grješnicima.

Ono što oni nisu vidjeli je, kako Isus nije prihvaćao ničiji grješni stil života; naprotiv, On nikad nije potvrdio vjerodostojnost opakih i zlih putova bilo koje osobe ili grupe.

Ako i kad čovjek to čini, to postaje dokaz njegovih pravih namjera.

To nas vodi na nedavne vijesti kako je Franjo prihvatio inicijativu Globalnog Katoličkog Klimatskog Pokreta.

Vatikanski radio:

Papa prihvaća kampanju kojom bi stavio “Laudato si” u akciju

Slijedeći drugu obljetnicu objave njegove enciklike “laudato si – briga za naš zajednički dom”, Papa Franjo prihvaća “zavjetnu kampanju” koja ima za cilj mobilizirati najmanje milijun ljudi koji bi direktno sudjelovali u pokretanju poruke ove enciklike u djelo.

Organizirana i promovirana od Globalnog Katoličkog Klimatskog Pokreta…”Laudato si – zavjetna kampanja”, primila je podršku od Crkvenih vođa cijelog svijeta uključujući Kardinala Turksona, Taglea, Ribata, Cupich i Marx-a, te podrška većine ekoloških svjetskih vođa.

Pogledajmo pobliže što je to Globalni Katolički Klimatski Pokret (GCCM). 

Prema njihovoj stranici to je globalna mreža koja je sastavljena kao odgovor na encikliku Laudato si.

2016 god. u srpnju Bill Donahue iz Katoličke Lige napisao je ovo o organizaciji: 

Katolici u ovim skupinama predstavljaju frontu Georga Soros-a, milijardera koji podupire abortuse na zahtjev i druge javne inicijative koje su anatema (prokletstvo) za Katoličku crkvu.

Vode je Christopher Hale ljevičarski aktivist koji radi sa Katoličkim disidentima i bivšim katolicima koji se suprotstavljaju Crkvi. 

Pogledajmo nešto od napisanog na službenim stranicama ovog pokreta (GCCM)- Global Catholic Climate Movement:

“moramo pojasniti kako određene svjetske probleme mogu riješiti samo socijalisti tj. socijalizam koji ima rješenje…Budućnost mora biti socijalistička!”

“Moramo početi sa novom vizijom za Ameriku sa demokracijom koja uistinu radi za sve nas i traži pravdu: ekonomsku pravdu, edukacijsku pravdu itd..”

“Razmislite o pridruživanju Internacionalnim Socijalističkim Organizacijama, Demokratski socijalisti Amerike ili Socijalisti Alternative-sve one su socijalističke organizacije koje rade neovisno o demokratskim strankama…Dvije druge ključne bitke slijedeće četiri godine vodit će se oko obitelji i reproduktivnih prava.”

Da li ste shvatili.

Sa svim ovim što je rečeno, mislim da bi bilo fer zaključiti da Globalni Katolički Klimatski Pokret ne zaslužuje ime Katolički, a daleko manje i podršku ili partnerstvo pape.

Ali je ipak, savršeno prikladno prihvaćen od Jorgea Maria Bergoglia.

http://akacatholic.com/the-company-one-keeps-says-a-lot/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *