Dva nova seksualna skandala iza zidina Vatikana, ponovno upućuju na Lažnog proroka Bergoglia : svjedoči nadbiskup Vigano

03.Srpanj, 2019. god., 

Novi intervju sa nadbiskupom Viganom otkriva zastrašujući zločin seksualnog zataškavanja koji bi mogao biti veći i od slučaja McCarrick.

Na pitanje novinara LifeSiteNews-a, o novim seksualnim zlostavljanjima u Vatikanu , nadbiskup Vigano otkriva nevjerojatne detalje:

Želim vam reći o dva nedavna i zaista užasavajuća slučaja koji uključuju optužbe o seksualnim zlostavljanjima maloljetnika za vrijeme Pape Franje. 

Papa i mnogi prelati u Kuriji itekako su svjesni ovih optužbi, ali niti u jednom slučaju nisu proveli istragu. Možemo samo pretpostaviti da su ova užasna djela zataškana.

– Prvi slučaj dogodio se unutar samih zidova Vatikana i to u dvorani koja je u neposrednoj blizini Doma Sv. Marte, u kojem papa Franjo živi. Tu se održavaju seminari na kojima se podučavaju ministranti, koji će biti na papinskim ceremonijama u Bazilici Sv. Petra.

 

Jedan od polaznika seminara, Kamil Jarzembowski, cimer dječaka žrtve, svjedočio je brojnim incidentima seksualne agresije prema ovom dječaku. Zajedno sa dvojicom drugih seminaraca prokazao je počinitelja ovih gnjusnih zločina, prvo osobno svom nadređenom, zatim pismeno kardinalima i konačno 2014 god. i Papi Franji osobno. Jedan od žrtava bio je dječak u dobi od 13 godina koji je zlostavljan punih 5 uzastopnih godina. Agresor je bio, tada  21 godišnji Gabriele Martinelli.

Istraga je povjerena sudskom vikaru don Andrea Stabellini, koji je pronašao dovoljno dokaza za nastavak istrage. Međutim naređeno mu je da obustavi istragu. 

Ovo vam govorim iz prve ruke, te vas požurujem da s njim obavite razgovor. Molim se da bude hrabar kao što je bio sa mnom i bez straha vam predoči dokaze.

U međuvremenu naučio sam kako se autoriteti Vatikana i Svete Stolice ponašaju u svezi ovog slučaja. 

Nakon što je don Stabellini prikupio dokaze, slučaj je istog trena zataškan od tadašnjeg biskupa Diega Colettia i kardinala Angela Comastria, koji je Generalni Vikar Vatikana. Istovremeno tadašnji predsjednik Pontifikalnog koncila za Legislativne tekstove, Kardinal Coccopalmeri, oštro je opomenuo don Stabellinija da obustavi slučaj.

Možete samo zamisliti kako je ovaj užasni slučaj završio.

Biskup je smijenio don Stabellinija, seminarac Kamil Jarzembowski izbačen je sa seminara, druga dvojica koji su mu pomagali su napustili seminar, a zlostavljač Gabriele Martinelli zaređen je za svećenika u Srpnju 2017 god.. 

Sve se ovo odigralo unutar zidina Vatikana i niti jedna riječ nije izašla vam tijekom samita o klerikalnom zlostavljanju, koji je sazvao papa Franjo. 

Samit je jasno okarakteriziran kao ništavan, zbog nevjerojatnog licemjerja.

 Drugi slučaj uključuje Nadbiskupa Edgara Penu Parra, kojeg je papa Franjo izabrao za novog Tajnika Vatikana, učinivši ga trećim čovjekom po utjecaju u Kuriji.

Na taj način papa Franjo pokazao je što misli o brojnim, dobro dokumentiranim optužbama župljana prema ovom nadbiskupu. Naime vjernici optužuju Penu za užasnu nemoralnost, opisujući do samih detalja njegove zločine. 

Ovo bi mogao biti skandal koji je veći i od slučaja McCarrick, te se ne smije ignorirati. 

Optužbe protiv ovog nadbiskupa počinju još 2000 god., kada ga novinar Maracaiba Gaston Guisandes Lopez proziva zbog seksualnih zlostavljanja maloljetnika te župe.

Zatim 2001 god., optužba se prosljeđuje apostolskom nunciju Venecuele Andreu Dupuyu, koji obavještava Tajništvo vatikana o ovim optužbama.

Jedan slučaj uključuje i ubojstvo sa kojim je povezan Edgar Pena Parra, koje se dogodilo 1992 god., na otoku San Carlos u jezeru Maracaibo. Dvoje ljudi je ubijeno električnom strujom, a posebno upada u oči da su obje žrtve pronađene nage sa znacima jezivog homoseksualnog odnosa. 

Ali ne samo da Nadbiskup Pena Parra nije suočen s optužbama, nego je nastavio obavljati diplomatske funkcije Svete Stolice i sada je još nagrađen i glavnim Tajnikom Vatikana.

Posebno iznenađuje ponašanje Kardinala Parolina tadašnjeg Tajnika Vatikana koji je imao uvid u sve dokumente, a nije ispitao Penu Parra, čineći sebe tako suučesnikom u zločinu.

Osim toga Kardinal Parolin znao je i za druga imena svećenika u kuriji koji su seksualno nemoralni i samo je okrenuo glavu na drugu stranu. 

Ali ako je odgovornost kardinala Parolina velika , još je veća odgovornost Pape Franje, što je unatoč upozorenjima postavio te ljude na pozicije moći unutar Crkve.

Papa Franjo osobno zataškava seksualna zlostavljanja i sada, kao što je to činio i u slučaju McCarrick, – zaključuje nadbiskup Vigano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *