EU birokrati trebaju čuti poruku glasno i jasno: Muslimanski valovi migracije su opterećujući problem i javnost je sita toga

Europska unija objavila je ovaj tjedan kako će početi sa procesima kažnjavanja Poljske, Mađarske i Češke republike zbog njihovog odbijanja prihvaćanja izbjeglica migranata u sklopu kontroverznog “plana solidarnosti” iz 2015 god. koji je kreirala EU komisija. Plan ima za cilj rasteretiti Grčku i Italiju tereta migranata koji pristižu iz Bliskog Istoka i Afrike.

Konflikt između EU i ove tri nacije nije samo zbog ovlasti koje EU može primijeniti kada se nalazi u krizi (za koju je budi rečeno sama kriva), nego i zbog karaktera Europske vlade i društva u budućnosti. Ne možemo zanemariti kako se ove zemlje optužuje za neslaganje sa planom iz 2015 god., kada su upravo ove zemlje glasovale protiv usvajanja ovog plana.

Nema sumnje da su Italija i Grčka pod velikim opterećenjem. Ovoga tjedna gradonačelnica Rima , Virginia Raggi izjasnila se pred Talijanskom vladom da se zaustavi priljev migranata u njen grad. Raggi je član pokreta Pet Zvjezdica, euroskeptik i član antimasovne migracijske udruge. Njen izbor je signal po sebi. Raggi je poslala još jedan signal Talijanskoj vladi, govoreći kako je “nemoguće, a također i rizično razmišljati o daljnjim akomodacijskim strukturama”. 

Mariusz Blaszczak, Ministar unutarnjih poslova Poljske, rekao je da bi preuzimanje migranata bilo gore nego suočiti se sa sankcijama EU-a.”Sigurnost Poljske i Poljaka je na kocki, ne smijemo zaboraviti terorističke napade koji su se dogodili u Zapadnoj Europi, te kako su sada oni postali stil života za domaće ljude tih zemalja.”

Osim toga Poljska vlada ima demokratsku potporu svog naroda. Istina je da većina u gotovo svakoj Europskoj zemlji govori da se migracija iz Muslimanskih zemalja treba usporiti ili potpuno zaustaviti. U Poljskoj se preko 90% ispitanih slaže sa potpunim zaustavljanjem imigracije iz većinski Muslimanskih zemalja.

Kada se volja naroda i volja političkih klasa ovoliko razlikuju prisilne mjere kao npr. sankcije su neizbježne. Ali prisila može biti opasna za nastavak Europskog projekta.

Ovoga tjedna, bivši predsjednik Češke Republike Vaclav Klaus objavio je oštro odbijanje EU šeme: “Mi protestiramo pokušaju kažnjavanja i prisilnog tjeranja na poslušnost”. Rekao je da se njegova nacija treba pripremiti za potpuni izlazak iz Europske Unije. 

Posljednjih godina, Zapadno Europski političari često su spočitavali Istočno Europskim vladama odbijanje prihvaćanja “otvorenog društva” i demokracije. No pogledajmo što više liči na koncept otvorenog demokratskog društva : Pariz sa svojim punktovima gdje patrolira vojska ili Krakow sa svojom Božićnom tržnicom neokaljanom potrebom za automatskim oružjem?

Istočno Europske vlade imaju puno pravo odbiti ovu farsu EU komisije, prvo jer je temeljene na mnogim lažima. Zapadno Europska politika o “izbjeglicama” bila je nepoštena od samog početka. Velika većina ljudi koji su pristigli nije bježala od rata u Siriji ili Iraku. Oni su dolazili iz Chada, Afganistana i Eritreje i tražili su ekonomsku priliku u Europi.

Također je činjenica da Njemačka, Francuska i Britanija već imaju Islamske i imigracijska geta gdje mogu inkorporirati, tj. sakriti nove migrante. Smještanje ovih migranata u Poljskoj,Mađarskoj i Češkoj Republici znači uspostavljanje novih geta, protiv volje sadašnjih mještana, te stvaranje političkog tsunamia javnog mnijenja.

Pitanje sigurnosti je vrlo stvarno. Terorist kao što je Abdelhamid Abaaoud, mozak napada 2015 god. u kazalištu Bataclan te drugih mjesta u Parizu, upotrijebio je priljev migranata kako bi izbjegao detekciju vraćajući se iz Sirije te počinio ovaj džihad u Europi. A ako trenutačna opasnost i ne prijeti odmah, Istočno Europske vođe uviđaju da kada jednom Europske zemlje prihvate mali broj imigranata, zahtjev za novim će narasti.

Za sada Zapadno Europska politička klasa može nastaviti kriviti i prijetiti svojim Istočno Europskim partnerima, ali možda bi trebali vidjeti otpor iz Poljske , Mađarske i Češke Republike kao upozorenje, kao Brexit. Promjena smjera je neophodna. 

http://www.nationalreview.com/article/448749/eu-sanctions-punishing-poland-eastern-europe-are-mistaken-muslim-migration-serious#

U svjetlu sadašnje odluke EU vrhovnog suda u svezi zbrinjavanja migranata od strane Hrvatske, vjerojatno nam slijede prijetnje i sankcije u slučaju neposlušnosti ili odbijanja zahtijeva EU, slično kao u ove tri zemlje.

Sud EU objavio presudu protiv RH oko ulaska izbjeglica N1 HR

http://hr.n1info.com/a220160/Vijesti/Sud-EU-objavio-presudu-protiv-RH-oko-ulaska-izbjeglica.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *