Facebook, Twitter, Google i Amazon sklopili partnerstvo s protukršćanskim pravnim centrom

Najmoćniji svjetski društveni mediji i tehnološke tvrtke oslanjaju se na neprofitnu skupinu zloglasnu po protukršćanskoj pristranosti i lažnom optuživanju konzervativaca za bigoteriju, prema novom izvješću.

Facebook, Twitter, Google i Amazon su u partnerstvu s ljevičarskom organizacijom Southern Poverty Law Center (SPLC), navodi se u istraživanju Daily Caller News Foundation (DCNF). Iako trenutno ne surađuje s grupom vezano za bilo koju uslugu, Apple je donirao milijun dolara SPLC-u.

SPLC se računa za monitora „građanskih prava” koji prati „grupe mržnje i druge ekstremiste.” No, dok doista identificiraju neke trenutne rasističke organizacije na ekstremu američke politike, mnoge od njihovih meta su glavne kršćanske, pro-life i konzervativne skupine.

Glasnogovornica Facebooka Ruchika Budhraja izjavila je za DCNF da je SPLC jedan od nekoliko “vanjskih stručnjaka i organizacija”, na koje se tvrtka oslanja u pogledu “informiranja o govoru mržnje”. Tvrdila je da Facebook također koristi i druge izvore širom političkog spektra i ne prihvaća automatski sud SPLC-a kao konačan, navodeći žalbu SPLC-a u svibnju protiv Facebooka zbog toleriranja previše postova i skupina koje smatraju “protumuslimanskim”.

Twitter identificira SPLC kao “sigurnosnog partnera” koji pomaže uklanjanju “mržnje i maltretiranja”. Glasnogovornica ne bi ulazila u detalje odnosa tvrtke s SPLC-om. Google se na sličan način oslanja na ovu organizaciju kao “pouzdanog označitelja” videozapisa na YouTubeu, što ne samo da omogućuje identifikaciju sadržaja na YouTubeu moderatorima kako bi pregledali, nego i daje podatke za YouTubeove vlastite algoritme.

Facebook, Twitter i Google / YouTube – svi su trenutno pod pritiskom zbog diskriminiranja konzervativnih sadržaja na razne dodatne načine, unatoč tome što se prezentiraju kao otvorene, politički neutralne platforme.

Od te četiri tvrtke, Amazon se najviše priklanja SPLC-u, kako DCNF saznaje.

“Mi uklanjamo organizacije koje SPLC osudi kao neprihvatljive”, potvrdila je glasnogovornica. Najveće svjetsko digitalno tržište omogućava organizaciji da eliminira grupe iz programa Amazon Smile, koji korisnicima omogućuje da odaberu dobrotvorne organizacije putem čega dobiju dio novca od svojih kupnji.

U svibnju je Amazon isključio organizaciju za vjersku slobodu Alliance Defending Freedom (ADF) iz programa nakon pet godina sudjelovanja, navodeći presudu SPLC-a. Ipak, Amazon Smile i dalje dopušta donacije za Nation of Islam, organizaciju za koju se sam SPLC slaže da je antisemitička kao i Council on American-Islamic Relations, čije je osoblje bilo povezano s nekoliko slučajeva terorizma.

Značajno je da je glasnogovornica tvrdila da je Amazon dao SPLC-u potpunu slobodu jer “ne žele biti pristati ni na koji način”, bez priznavanja SPLC-ove vlastite pristranosti.

Prošloga kolovoza, D. James Kennedy Ministries (DJMK), prethodno poznat kao Coral Ridge Ministries, digao je tužbu za klevetu protiv SPLC-a zbog primjene oznake “mržnja”. Floyd Lee Corkins, čovjek koji je upucao zaštitara FRC-a i namjeravao ubiti još djelatnika jer su bili „anti-gay” 2013. godine, izjavio je da mu je SPLC-ova „karta mržnje” pomogla odabrati cilj, no CNN je promovirao tu kartu 2017. James Hodgkinson, koji je prošlog ljeta upucao republikanskog zastupnika Stevea Scalisea, pratio je SPLC na Facebooku (SPLC je osudio oba zločina).

„Nakon što su evoluirali od pohvalne borbe protiv [Ku Klux] Klana u 1970-im, SPLC je shvatio koliko je profitabilna kleveta, masovno proizvodeći pisma za prikupljanje sredstava i publicirajući ‘liste za odstrel’ konzervativaca kako bi postigli svoje ciljeve i popunili svoju veliku fondaciju (od 319 milijuna dolara). Koalicija 47 konzervativnih čelnika proglasila je prošle jeseni u otvorenom pismu: „Svatko tko im se protivi, uključujući mnoge Protestante, Katolike, Židove, Muslimane i tradicionalne konzervativce oklevetan je i udaren oznakom ‘ekstremist’ ili još gore, njihovom oznakom ‘grupa mržnje’”.

Dakle, SPLC je iznad mainstreama jer ih je 2014. godine FBI pod bivšim predsjednikom Barackom Obamom uklonio kao Internet izvor sa svoje internetske stranice za zločin mržnje. Pentagon pod predsjednikom Donaldom Trumpom skinuo ih je kao izvor u listopadu 2017. godine.

No, Facebook, Twitter, Google i Amazon nastavljaju dopuštati ovoj organizaciji da utječe na ono što korisnici mogu vidjeti i reći. Osobito jer je Facebook nedavno obećao da će iskorijeniti političku pristranost u svojim pravilima, ali nije priznao zabrinutost zbog svoje povezanosti s SPLC-om.

https://www.lifesitenews.com/news/facebook-twitter-google-amazon-partner-with-anti-christian-law-center

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *