Fatalna pogreška! Bivši čelnik za doktrinu vjere reagira na Bergoglijev plan reforme Crkve

Prethodno smo izvijestili o planu lažnoga proroka da uvede novi „ustav“ u Crkvu i promjeni način upravljanja Katoličkom Crkvom. Kao što je spomenuto plan lažnoga proroka je ukinuti prije 1.500 godina uspostavljene kongregacije i uvesti nove dikasterije, te posljedično baciti doktrinu Crkve u drugi plan i omogućiti daljnju decentralizaciju i kaos u Crkvi.

Sada je o tome progovorio kardinal Gerhard Müller, donedavni prefekt Kongregacije za nauk vjere.

Müller je snažno kritizirao dokument koji sadrži spomenute planove lažnoga proroka o izmjeni Crkve, rekavši kako planovi ne sadrže „uvjerljiv koncept podrijetla, suštine i poslanja Crkve“, i upozorio kako jedan dio dokumenta sadrži „šokantno teološko neznanje“.

 

 

Müller kaže da će prema dokumentu Kurija naći u stanju suspenzije jer više nije jasno orijentirana prema službi pape i Univerzalne Crkve.

Također, gubi se distinkcija „između sekularnih institucija u Vatikanu kao suverenoj državi, Svetoj Stolici kao subjektu međunarodnih zakona i ekleziološki utemeljenog primata pape.“

Müller upozorava protiv sekularizacije uloge Crkve i kaže da je fatalna pogreška davanje prioriteta sekularnim zadaćama umjesto ostvarenju duhovnih ciljeva, te kaže da se ovo mora hitno zaustaviti, jer će se inače Crkva voditi na način kao što se vode međunarodne korporacije.

Nadalje komentira kako je doktrina izgubila prvenstvo iako je Učiteljstvo Univerzalne Crkve osnovni razlog postojanja papinskog primata.

S druge strane, spomenuti dokument navodi kako je nauk vjere samo jedna od zadaća pape, koja je štoviše, sada podređena sekularnim dužnostima.

Müller kaže kako dokument sadrži „pogrešno i devijantno korištenje temeljnih pojmova katoličke teologije“ i „sekularistički način razmišljanja“, te kritizira nastojanje da se umanji središnja uloga Rima i uvede decentralizacija Crkve.

Rastakanje Crkve od strane lažnoga proroka sada ulazi u fazu sveobuhvatnih pravnih promjena koje dubinski mijenjaju tisućljetnu instituciju.

I dok bivši prefekt brani doktrinu, sadašnji se puno oko toga ne uzbuđuje.

Tako imamo izjavu da doktrinarne pogreške u današnjoj Crkvi “nisu toliko zabrinjavajuće” u usporedbi sa “nedostatkom dubljeg razmišljanja” u vezi s “dijalogom s sadašnjim vremenom”.

 

To je kardinal Luis Ladaria, sadašnji prefekt Kongregacije za nauk vjere, rekao argentinskim biskupima tijekom nedavne posjete Ad-Limini (28. travnja do 4. svibnja).

 

Nadbiskup Víctor Fernández, stručnjak za duhovnost pape Franje, to je otkrio u svojim internetskim izvješćima o posjetu Ad-Limini.

 

Kardinal Ladaria je nastavio razrađivati pitanje “hijerarhije istina” koja nas “poziva na razmišljanje o različitim doktrinama u svjetlu najvažnijih”.

 

 

Ono što u Ladariji prije dolaska na ovu visoku dužnost i nije bilo prekaljeno, sada očito je.

 

Lažni prorok kao i svaki uspješni ovozemaljski diktator zna kako voditi kadrovsku politiku.

 

Kako bi naši stari rekli – na kraju se mrtvi broje – kardinal Muller je svakako danas u puno boljem položaju u odnosu na kardinala Ladariu.

 

Dok se pred našim očima mijenja lice Crkve molimo Krista da umnoži ostatak koji će Mu vjerno služiti usprkos širenju otpadništva!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *