Francuski svećenik: Papa Franjo je odobrio moj blagoslov homoseksualnih parova

Pariz, 28. 3. 2018. – Francuski svećenik je objavio u televizijskom intervjuu da je papa Franjo odobrio njegov blagoslov homoseksualnih parova. Novost dolazi u svjetlu šutnje od strane pape na prijedlog jednog od njegovih glavnih savjetnika Kardinala da treba poduzeti duhovno ohrabrenje homoseksualnih parova i da blagoslov za homoseksualne parove ne bi trebao biti isključen.

Daniel Duigou, svećenik crkve Saint-Merry u Parizu, Francuska, kasni je poziv i bivši novinar koji ima progresivne stavove. Prema nedavnom intervjuu koji je dao međunarodnoj informativnoj kući Konbini News, upravo je objavio Otvoreno pismo papi Franji (Lettre Ouverte d’un Curé au Pape François) u obliku knjige u kojoj poziva na “obnovu” Crkve i na uklanjanje monopolne uloge svećenika u Crkvi.

Ono što je najvažnije, Duigou također tvrdi da je dobio osobnu potporu od pape Franje za blagoslov homoseksualnih i “ponovno vjenčanih” parova.

U intervjuu, Duigou je rekao da je imao 45-minutni osobni susret s papom Franjom. Fotografija na naslovnici njegove knjige  izdane ovog mjeseca podupire njegovu tvrdnju o privatnom sastanku. 

“Prvo pitanje koje je papa pitao bilo je: ‘Je li blagoslivljaš razvedene i ponovno vjenčane parove?’ što je danas jedno od najvećih pitanja u Crkvi “, objasnio je Duigou. Svećenik je odgovorio: “Slušam i blagoslivljam, a također blagoslivljam i homoseksualne parove”.

Prema Duigou, papa je na to odgovorio: “Da, jer blagoslov znači da Bog dobro misli o ljudima i da Bog misli dobro o svim ljudima.” 

Domaćin emisije pitao je s nevjericom: “Pa, to znači da je papa sklon  blagoslovu homoseksualnih parova?”

Francuski svećenik je odgovorio: “Da, apsolutno. Ovdje se ne radi o ženidbi. “

Na pitanje je li to službeni stav Crkve, Duigou je odgovorio da je to stav koji je papa iznio tijekom intervjua u zrakoplovu. 

Duigou je možda mislio na papin poznati “Tko sam ja da sudim” što je izrekao na letu 2013. godine.

Ali on se također mogao referirati na intervju iz 2016. tijekom Franjinog povratka iz njegovog posjeta Gruziji i Azerbajdžanu. Papa je novinarima rekao da je pozvao homoseksualni par da ga posjeti u Vatikanu. Papa Franjo je mislio na ženu koja se “osjećala kao muškarac”, ali je “fizički bila mlada žena”. Nakon operacije promjene spolova u dvadesetim godinama, papa Franjo je rekao: “on se oženio”, misleći na ženu koja je mučila sebe i uzimala hormone kako bi izgledala poput čovjeka, Franjo je rekao: “Pisao mi je pismo u kojemu je rekao da će za njega biti utjeha da me dođe posjetiti sa svojom ženom. Primio sam ih i bili su sretni.”

(Iz ovoga se jasno vidi da Franjo blagoslivlja sve što je naopako, pa tako i rodnu ideologiju – HKZ)

Kasnije u intervjuu, francuski svećenik je rekao da je vjerojatno da će u budućnosti biti oženjeni ljudi koji će biti svećenici, ali i svećenice. 

S obzirom na pitanje je li pobačaj grijeh, Duigou je odgovorio: “Ne. Postoje situacije u kojima je dijete u opasnosti.”

Postoje “ekstremni slučajevi”, objasnio je, “i može biti mnogo ekstremnih slučajeva, a tada bi bilo poželjnije abortirati.“

Francuska tradicionalistička Katolička stranica Riposte Catholique, koja je izvijestila o ovom intervjuu, naslovila je svoje izvješće: “Kako može Duigou još uvijek biti svećenik?”

LifeSiteNews je posegnuo ravnatelju ureda za tisak Vatikana, Gregu Burkeu, tražeći od njega komentar i moguće negiranje tvrdnji svećenika Duigoua. Nije dan nikakav odgovor. 

https://www.lifesitenews.com/news/french-priest-pope-francis-approved-my-blessing-of-homosexual-couples

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *