Francusko veleposlanstvo u Zagrebu, LGBT slikovnica i pedofilija

Pojava slikovnice namijenjene djeci „Moja dugina obitelj“ koja promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od LGBT parova, izazvala je zgražanje roditelja diljem Hrvatske.

Udruga Dugine obitelji školama i vrtićima planira dijeliti slikovnicu koja promovira posvajanje djece od strane LGBT parova

Ono što posebno izaziva pažnju jest da je troškove honorara i dio troškova tiska za izradu sporne slikovnice pokrilo – Francusko veleposlanstvo u Zagrebu, čime je podržalo politički aktivizam u dječjim vrtićima i iskorištavanje djece za političku i aktivističku agendu.

Ministrica Divjak pere ruke od toga hoće li vrtići rabiti LGBT slikovnicu

Propagiranje ideologije

Iz izjava dostupnih u medijima vidljivo je kako je slikovnica propagandno sredstvo udruge Dugine obitelji te ima isključivo ideološku svrhu. Ne postoji nikakva svrha koja bi opravdala njeno korištenje u vrtiću.

U nastavku donosimo neke od izjava autora slikovnice, Iva Šegote.

“Naše obitelji su realnost u današnjem društvu u Hrvatskoj, i želimo da se naša priča čuje te da naša djeca mogu i na našem jeziku čitati o duginim obiteljima.” (Crol.hr 31. 12. 2107.)

Slikovnice koja bi govorila samo o duginim obiteljima na hrvatskom jeziku još uvijek nema. Odlučili smo se na izdavanje slikovnice prvenstveno za naše dugine obitelji u hrvatskoj, kako bi i one bile zastupljene u literaturi za najmlađe. Ovom slikovnicom želimo približiti priču o duginim obiteljima i različitostima u našem društvu danas svima koji to žele te olakšati roditeljima razgovor s djecom o duginim obiteljima.” (Crol.hr 31. 12. 2107.)

Jedina razlika [između naše slikovnice i drugih] je ta što su u ovoj priči roditelji dvojica tata ili dvije mame. Time smo htjeli poručiti da dugine obitelji, kako se često nazivaju obitelji istospolnih roditelja s djecom, nisu mnogo drugačije od bilo koje druge obitelji.” (Jutarnji list, 6. 1. 2018.)

Mnoge države danas imaju bračnu jednakost i visoku razinu pravne zaštite obiteljskog života istospolnih parova s djecom. Budući da takve slikovnice, koja bi obradila samo temu duginih obitelji, nema u Hrvatskoj, dali smo si zadatak to promijeniti.” (Jutarnji list, 6. 1. 2018.)

Propagiranje ideologije među djecom u hrvatskim vrtićima zasigurno nije uloga francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, pa se postavlja pitanje kako će se Veleposlanstvo za takve postupke opravdati u javnosti.

Svečano predstavljanje ove slikovnice bit će održano u četvrtak, 18. siječnja, u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5, Zagreb), a na predstavljanju će, najavljuje se, uz autora slikovnice, koordinatora udruge „Dugine obitelji“ govoritii dječja psihologinja te predstavnici Francuskog veleposlanstva.

U Medijateci Francuskog instituta je 2013. gostovao deklarirani pedofil

Podsjetimo, u Medijateci Francuskog instituta 2013., u sklopu festivala “Queer Zagreb” gostovao je Gert Hekma- deklarirani pedofil i zagovornik legalizacije pedofilije.

Hekma je predavač o seksualnosti na Sveučilištu u Amsterdamu, bivši član uredničkih vijeća pedofilskog časopisa Paidika: The Journal of Paedophilia (1988.-1997.) i časopisa Perversions (1993.-1996.) te autor Enciklopedije perverzija. Tportal je prenio njegovu izjavu u kojoj se otvoreno zalaže da zakonski budu dopušteni spolni odnosi s desetogodišnjacima. Izjava je, kao i naslov intervjua “Homoseksualnost i pedofilija su povijesni suputnici” uklonjena sa stranice nakon negativnih reakcija čitatelja, a možete ju pročitati u našem članku.

Njegovo predavanje u prostorima Francuskog instituta u Zagrebu održano je usprkos tome što je Institut bio upoznat Hekminim djelovanjem. Tadašnji ravnatelj Instituta bio Jean Marc Cassam-Chenai, savjetnik francuskog veleposlanstva za kulturu.

Funkciju ravnatelja Francuskog instituta u Zagrebu danas obnaša također član diplomatske misije Francuske u Hrvatskoj, savjetnik za kulturu francuskog veleposlanstva Gulliame Colin.

Dužnost francuskih veleposlanika u Hrvatskoj obavljaju veleposlanica Corinne Meunier i veleposlanik Philippe Meunier, stoji na službenim stranicama francuskog veleposlanstva. Oni su zajednički akreditirani i naizmjenično obnašaju dužnost izmjenjujući se svakih šest mjeseci.

Trenutnu dužnost obavlja Philippe Meunier, a među članovima misije nalazi se i Gulliame Colin.

https://narod.hr/hrvatska/cime-se-bavi-francusko-veleposlanstvo-zagrebu-lgbt-slikovnica-financirana-njihovim-sredstvima-sudjeluju-predstavljanju

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *