Franjini saveznici nastavljaju progoniti kršćane u Kini

Kina 5.1.2018. – Vlasti u okrugu provincije Henan Luoning naredile su kršćanskoj crkvi odobrenoj od vlade da ukloni jednu zapovijed iz Dekaloga ili Deset zapovijedi, prenosi Bitter Winter Magazine.

Članovi crkve rekli su časopisu da je 1. studenog oko 30 dužnosnika iz središnje “patrolne inspekcije” za vjerski nadzor i iz Luoyang grada i Luoning okruga Ujedinjenog fronta, stiglo u crkvu u mjestu Dongcun kako bi obavili inspekciju.

 

Službenik je temeljito pregledao crkvu, zaustavio se ispred propovjedaonice i pokazao na jednu od deset zapovijedi prikazanih na zidu.

“Ovo mora biti uklonjeno”, rekao je.

Nakon što su čuli takav komentar, vladini dužnosnici odmah su izbrisali zapovijed.

 

Ljudi iz crkve snažno su se protivili uklanjanju prve zapovijedi “Nemaj drugih bogova uz mene”. Jedan je vjernik prosvjedovao: “Ovo nije prikladno. Iskrivljuju Riječ Božju! Protive se Gospodinu!”

Jedan službenik ga je ukorio govoreći: “Xi Jinping se protivi toj izjavi. Tko se ne usuđuje surađivati? Ako se netko ne slaže, bori se protiv države. Ovo je nacionalna politika. Trebali biste imati jasno razumijevanje situacije. Nemojte ići protiv vlade. “

 

Ovaj pokušaj kontrole i promjene vjere crkve koja je odobrena od strane države dogodio se nakon što je vlada srušila crkveni križ prošlog kolovoza. Ovo je samo jedan od najnovijih primjera tekućeg rata protiv kršćanstva pod geslom “Sinicizacija”.

https://www.persecution.org/2019/01/05/church-asked-remove-first-commandment-chinese-official-henan/

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *