Franjo: Bolje je biti ateist, nego ići svakodnevno na Misu

RIM, 2. siječnja 2019. – Papa Franjo za vrijeme svoje opće audijencije u Vatikanu osudio je katolike koji svakodnevno odlaze u crkvu, ali “mrze” svoje bližnje. Rekao je da je “bolje” da ne idu.

“Koliko smo puta bili svjedoci skandala onih koji idu u crkvu i provode cijeli dan tamo ili pohađaju svaki dan, a kasnije i dalje mrze druge ili govore loše o ljudima. To je skandal – rekao je argentinski pontif.

Papa je dodao: “Bilo bi bolje ne ići u crkvu. Živjeti kao ateist. Ako ideš u crkvu, onda živi kao sin, kao brat, kao autentičan svjedok, a ne kao lažni svjedok. “

Papa Franjo neprekidno kritizira neke katolike, osobito one tradicionalne, za koje tvrdi da nisu ispunili to poslanje. Godine 2013. katolički bloger Laurence English objavio je knjigu “Mala knjiga uvreda pape Franje”, koja i dalje dokumentira epitete kojima je papa opisao one koje kritizira. Na primjer: “površni kršćani”, “penjači … vezani za novac” i “fomenters of coprophagia!” Papa je redovito nazivao neke tradicionalističke katolike “krutima”.

Tijekom svoje redovite audijencije srijedom za hodočasnike u Vatikanu, Papa je propovijedao o Evanđelju po Mateju, koji se odnosi na “licemjere” koji se mole tako da “ih ljudi mogu vidjeti”. “ateisti, bez Boga, da bi im se samo divili.”

“Pogani”, reče pontif, “misle da mole, govore, govore i govore. Mislim da mnogi kršćani vjeruju da je molitva govoriti Bogu, ako mi oprostite, kao papagaji. Ne, molitva se vrši u srcu, iznutra.”

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-its-better-to-be-atheist-than-attend-daily-mass-as-hypocrite

Komentar: Dok lažni prorok kojega mnogi zovu papa Franjo očito katolike uvjerava da ne idu na Misu ( Optužuje nas da smo grješnici i da idemo na Svetu Misu – naravno da je svatko od nas grješnik, pa prema tome svaki iskreni Katolik se po ovome osjeća prozvan), Gospodin Isus nas uči baš suprotno:

Moji učenici, grijeh je poput mrlje, koja vam nagrđuje duše svaki dan. Ali kada ste u stanju milosti, taj se grijeh smanjuje. Što češće idete na Svetu Ispovijed i Svetu Pričest, to veće milosti dobivate.

Vama koji svakodnevno odlazite na Sv. Misu dodijeljene su posebne milosti. Vi, Moji odani sljedbenici, brzo ćete biti provedeni kroz Vrata Mog Raja.

Pođite dakle i provodite sa Mnom malo više vremena. Pričajte sa Mnom. Volim jednostavan razgovor i to Me približava vama. Žeđam za vama. Čeznem za prisnošću s vama, da bi vas tako mogao približiti Sebi.

620. JEDNA POLOVICA SE NEĆE UDALJITI OD ISTINE, DOK ĆE DRUGA POLOVICA IZOKRENUTI ISTINU.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *