Franjo naredio kardinalu Mulleru da otpusti tri svećenika iz Kongregacije za nauk vjere

 
Dobro informirani vatikanski analitičar objavio je da je tijekom Božića papa Franjo osobno naredio ostavku trojice svećenika sa njihovih dužnosti u Kongregaciji za Nauk Vjere.
Prema Vatikanisti Marcu Tosattiju, Franjo je naredio Kardinalu Gerhardu Mulleru, prefektu Kongregacije, da otpusti svećenike zbog nepoznatog incidenta.
Tosatti piše: Prefekt kongregacije je primio naredbu da makne trojicu svojih “zaposlenika”, sva trojica naime rade jako dugo, bez ikakvog objašnjenja, citiramo : Ja zahtijevam, da vi molim vas otpustite...
a naredba je: pošaljite ih u njihove izvorne župe gdje inače pripadaju. On, kardinal Gerhard Miller je bio vrlo zaprepašten, jer se radilo o tri izvrsna svećenika koji su između ostalog i jedni od najkompetentnijih profesionalaca u svom poslu.
Kardinal je ispočetka izbjegao poslušati naredbu tražeći nekoliko puta audijenciju kod pape. Morao je čekati jer se sastanak odgodio nekoliko puta. Konačno po primitku na audijenciju zapitao je papu: Vaša Svetosti, primio sam ovo pismo ali ništa nisam učinio jer su ove osobe jedne od najboljih ljudi u mom odsjeku…Što su učinili? I odgovor je uslijedio: Ja sam papa, Ja ne moram dati objašnjenje za bilo koju moju odluku. Ja sam odlučio da moraju otići i oni moraju otići. Ustao je, raširio ruke, naznačivši da je audijenciji kraj.
Interesantno je kako je ovaj korak pape u suprotnosti sa slavljenjem “milosrđa” i njegovim navodno nježnim odnosom prema ljudima.
Uvođenje liberalnih članova u ovu kongregaciju, može se očekivati vrlo brzo, kako se već i dogodilo sa kongregacijom za Bogoštovlje koju predvodi kardinal Sarah.
Pontifikalna Akademija za Život, još jedno ortodoksno tijelo Crkve, pouzdano zbog svoje vjernosti tradiciji i moralnim učenjima Crkve prolazi sličnu “obnovu”.
Komentar:
Knjiga Istine 16.01.2014. “Ova nova i brzo stvorena hijerarhija preuzeti će Moju Crkvu. Oni će objaviti neistine u Ime Božje i uzeti sa sobom mnoge nevine duše vjernika. Zajednicama će da nisu svjesne biti pružen otrovni kalež ničim ispunjen – samo kruhom. Sveta Euharistija više neće ispunjavati njihove duše. Oni će uskoro biti hranjeni homilijama koje će ismijavati Riječ Božju kada budu proglasili ljudska prava najvažnijim naučavanjem. A zatim će oni objaviti najveće krivovjerje, da će čovjeku biti dan Vječni Život bez obzira da li se kaje ili ne za svoje grijehe. Tako će oni uništiti duše milijuna.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *