Franjo ostaje dosljedan u okruživanju Vatikana sa najkorumpiranijim prelatima

Papa Franjo imenovao je kardinala Kevina Farrella za papinskog kamerlenga, mjesto na kojem će kardinal Farrell upravljati Vatikanom kada pontifik umre ili podnese ostavku i prije izbora nasljednika.

( Kao što znamo ovo je formalna procedura, međutim ne smijemo zaboraviti da je prorečeno kroz Knjigu Istine da će lažni prorok biti kao na samrti i da će se kroz to dogoditi manipulacija, gdje će ga se prikazati kao sveca, kojega je Bog čudesno izliječio. U svemu tome Farrell koji je već dokazani majstor obmane i kamuflaže, će očito imati svoju ulogu – HKZ)

Najava dolazi unatoč dugotrajnim pitanjima o Farrellu i njegovoj ulozi u kontroverzama koje se vrte oko bivšeg kardinala Theodora McCarricka.

 

 

McCarrick čeka odluku pape Franje o njegovoj navodnoj seksualnoj zlouporabi bogoslova i 11-godišnjeg dječaka prije nekoliko desetljeća, što može rezultirati njegovom laicizacijom.

Farrell i McCarrick ranije su dijelili stan.

 

Farrell, koji je Irac, bio je biskup Dallasa prije nego što ga je papa Franjo promaknuo da vodi Dikasterij za laike, obitelj i život.

On je vokalni branitelj Amorisa Laetitie i potvrdio je knjigu pro-homoseksualnosti isusovca Jamesa Martina Izgradnja mosta.

 

Farrell je također sudjelovao na nekoliko skupova koje je organizirao papa, uključujući Svjetski susret obitelji i sinodu o mladima 2018. godine, te prošlog mjeseca Svjetski dan mladih u Panami.

 

LGBT aktivist Deacon Ray Dever s Floride pomogao je Farrellu na završnoj Misi na Svjetskom susretu obitelji prošle godine u Dublinu.

Dever je čest suradnik na blogu katoličkih promicatelja homoseksualnosti New Ways, koji je zabranjen od strane Vatikana, i otac je sina koji se sada identificira kao žena nazvana “Lexi”.

 

Godine 2016. papa Franjo imenovao je Farrella kardinalom. Farrell je ušao u svećenstvo preko Kristovih legionara, koje je osnovao Marcial Maciel, koji je kasnije i sankcioniran za seksualno napastovanje bogoslova i nekoliko žena.

 

Farrellovo imenovanje da uzme uzde tijekom papinskog interregnuma podrazumijeva da on ima papino povjerenje. Kao komornik, Farrell bi imao ograničenu moć tijekom Papinog odsustva i nije imao ovlasti donositi odluke rezervirane za samog pontifa. Njegova glavna dužnost bila bi da organizira pogrebne obrede prethodnog pape i organizira stvari koje vode do konklave kardinala koji biraju nasljednika.

 

U intervjuu za magazin Intercom, Farrell je prošle godine izjavio kako katolički svećenici nisu sposobni savjetovati parove koji se žele oženiti.

“Nemaju vjerodostojnosti”, rekao je Farrell, “oni nikada nisu doživjeli iskustvo; oni možda poznaju moralnu teologiju, dogmatsku teologiju u teoriji, ali iz te pozicije do svakodnevne prakse …. oni nemaju iskustva. “

 

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-names-cardinal-with-close-ties-to-mccarrick-as-key-figure-in-n

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *