Franjo polako uvodi najveću laž: Pakao ne postoji

Vatikan, 29. ožujka 2018. – U još jednu medijsku noćnu moru upao je Vatikan, Franjo se ponovno susreo s Eugeniom Scalfariom, 93-godišnji ateističkim filozofom poznatim po citiranju pape bez snimanja razgovora, što je dovelo do novog kontroverznog “intervjua”, za kojega Vatikan inzistira da nije “vjeran” Franjinim riječima.

U papinom petom sastanku s Scalfarijem, koji je poznat po tome da ne radi bilješke, papa je navodno rekao da “pakao ne postoji”, da duše koje se ne kaju, a u smrtnom su grijehu, “nestaju” poslije smrti i da je “počašćen” što ga zovu revolucionarnim.

‘Intervju’ se pojavio danas u talijanskom dnevniku, La Repubblica, za koji je Franjo rekao, da je jedina novina koju čita.

Scalfari je opisao sastanak na ovaj način:

“Nevjernik i papa, rimski biskup na stolici Petra, inspiriran osobito pismima Svetog Pavla, koja su kršćanstvo preobrazila u religiju koja se najviše slijedi, zajedno sa muslimanskom, s kojom je Franjo tražio i još uvijek traži bratstvo u ime Jednoga Boga iz kojega se trebaju nadahnuti sve religije”.

Scalfari je izvijestio o njihovoj navodnoj razmjeni o paklu kako slijedi:

Scalfari: Vaša Svetost, na našem prethodnom sastanku ste mi rekli da će naša vrsta u nekom trenutku nestati, a Bog će uvijek stvoriti druge vrste iz Njegovog kreativnog sjemena. Nikada mi niste govorili o dušama koje su umrle u grijehu i koje će otići u pakao patiti zauvijek. Umjesto toga, govorili ste mi o dobrim dušama koje su primljene u kontemplaciju Boga. Ali loše duše? Gdje su one kažnjene?

Papa Franjo: “One nisu kažnjene, one koje se pokaju dobiju Božje oproštenje i pridruže se redovima duša koje Ga gledaju, ali one koje se ne pokaju i stoga im se ne može oprostiti, nestaju. Pakao ne postoji; nestanak grješnih duša postoji.”

Na kraju intervjua, Scalfari je izričito zanijekao Kristovo Božanstvo, opisujući Isusa iz Nazareta kao “čovjeka i ne više od muškarca”.

Uz kontroverzne naslove koji su se kovitlali širom svijeta, ovog popodneva glasnogovornik Vatikana Greg Burke dao je izjavu kojom se potvrđuje kako je papa “nedavno primio osnivača dnevnog lista La Repubblica na privatni sastanak za Uskrs”, ali je rekao da mu nije dao “intervju.”

Burke je dodao da je “ono što je autor objavio u današnjem članku rezultat vlastite rekonstrukcije, u kojem se ne navode točno riječi koje govori papa”.

“Nijedna navodna napomena navedenog članka ne smije se smatrati vjernom transkripcijom riječi svetog oca”, kazao je.

Nakon sličnog susreta pape Franje i Scalfarija 2016. godine, ravnatelj talijanskog Katoličkog dnevnika La Nuova Bussola Quotidiana Riccardo Cascioli, pozdravio je činjenicu da papa uspostavlja odnose s ljudima poput Scalfarija “koji su daleko.”

No, Cascioli je također upozorio da komentari koji dolaze od takvih intervjua postaju “uzrok skandala u doslovnom značenju” jer oni “dezorijentiraju i zbunjuju mnoge Katolike, također zato što se te rečenice tada koriste i zloupotrebljavaju” od onih čiji je cilj “uništenje Crkve”.

Edward Pentin iz NCR-a je izjavio kako su papini komentari za ovu prigodu “upitni jer su u sukobu s prijašnjim izjavama u kojima je govorio o postojanju pakla, nedavno prošlog tjedna, kada je apelirao na mafiju da se odrekne kriminalnog života i izbjegne vječno prokletstvo.”

Ali Pentin je dodao da je “Franjo također dao znakove za suprotno, propovijedajući prošle godine da će se “sve spasiti – sve” i da će na kraju povijesti postojati “neizmjerni šator”, gdje će Bog prihvatiti cijelo čovječanstvo.

https://www.lifesitenews.com/news/hell-does-not-exist…sinful-souls-disappear-pope-francis-allegedly-tells-f

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *