Franjo uporno odbija kleknuti pred Bogom

U sklopu svog posjeta Milanu na četvrtu korizmenu nedjelju i susreta sa nadbiskupskim klerom u Milanskoj katedrali, Franjo se neko vrijeme zadržao pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. “Nije kleknuo, već je sjeo na lijepu stolicu, okružen ostalim prelatima koji su stajali…” Ovako je Antonio Socci opisao prizor koji je izazvao brojne kritike s različitih strana. Tradicionalna stranica Messa in Latino dodala je još neke komentare. Njezin autor opisao je Franjin stav pred Presvetim Sakramentom kao nečuven u dosadašnje četiri godine pontifikata.

“Papa nije pohodio Presveti Sakrament na glavnom oltaru (što bi bila osobito dobra prigoda da se na vidljiv način iskaže dostojno štovanje Boga i bogoštovlja), nego u kripti, gotovo kao da je riječ o privatnom činu koji se vrši u tajnosti i u žurbi. Klecalo nije bilo niti pripremljeno. Katedralni ceremonijar dobio je upute da ga uopće ne stavlja. Papa ga očito nije ni htio, jer kako vidimo u blizini ga nije bilo. Franjo nije skinuo ni bijeli pileolus (kapicu) sa svoje glave pred Presvetim Sakramentom. Ona se nekada nazivala Soli Deo (Samo Bogu), jer se skidala samo pred Bogom u Sakramentu. Izraz i govor tijela, ruke položene na krilu, ukazuju na to da Franjo nije zauzeo molitveni stav pred Gospodinom, stav molitve i klanjanja, već se činio kao da je usred programa morao napraviti prekid kako bi se načas zaustavio u kripti, što ga je zamaralo. Izgledao je bezosjećajno, kao da ne gleda Boga u Presvetom Sakramentu. Franjo se ne čini kao netko tko gaji osobite pobožne geste, one koje činimo samo pred Bogom. On, kao što je već poznato, ne kleči – doduše rečeno je da ima zdravstvene tegobe, ali ne službeno. Ali zar umjesto sjedenja nije mogao stajati? Zar nije mogao skinuti pileolus? Zar nije mogao sklopiti ruke? Meni se čini da on ne vjeruje u Stvarnu Prisutnost!

Sve ćemo vidjeti na Veliki Četvrtak. Besmisleno je dalje raspravljati: meni je rečeno da moram voljeti i poštovati ovoga papu. Ali jednostavno ne uspijevam voljeti ga i teško mi je poštovati ga. On je papa po zakonu, ali on u svojoj službi niti posvećuje niti poučava. Možda je on samo upravni papa (kako bi stavio Franjevce od Bezgrešne pod privremenu upravu, otpuštao biskupe, štitio homoseksualne svećenike i promovirao svećenike radnike). Kršćanski caritas vrijedi samo ako proizlazi iz ljubavi za Krista. Bez Krista on je samo ateistička socijalna pomoć.”

http://eponymousflower.blogspot.hr/2017/03/pope-francis-before-most-blessed.html

Komentar: Knjiga Istine 14.03.2013. „Moja predraga kćeri, koju patnju doživljavaju Moji ljubljeni posvećeni sluge, bliski Mome Srcu, koji znaju Istinu, a moraju svjedočiti grozoti u Mojoj Crkvi na Zemlji.

Doći će do specifične uvrede, koja će biti nanijeta Mome Svetome Imenu, u nastojanju da Me se oskvrne, tijekom Svetog Tjedna. Ovu bezbožnu gestu, tijekom Svetog Tjedna, vidjeti će oni koji drže oči otvorenima i to će biti jedan od znakova po kojima ćete znati da uljez, koji sjedi na prijestolju Moje Crkve na Zemlji, ne dolazi od Mene.

Moji sljedbenici, vi morate znati da su proročanstva koja su dana svijetu – upozorenje na vrijeme kada će moć, unutar Moje Crkve, ugrabiti oni koji su vjerni Zvijeri – nad vama. Sada je to vrijeme.

Zapamtite da su oni koji ponosno pokazuju znak poniznosti krivi zbog oholosti. Oholost je grijeh.“

http://upozorenjepreddrugidolazak.info/?p=593

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *