Ganswein provodio sramotnu i sistematsku kontrolu Benedikta XVI

U jeku kontroverzi koje okružuju novu knjigu Kardinala Saraha i Pape Benedikta XVI o svećeničkom celibatu, Nadbiskup Vigano osuđuje Georga Gansweina, zbog lažiranja izjava pape emeritusa Benedikta XVI.

“Vrijeme je da se otkrije uvredljiva, ponižavajuća i kontinuirana kontrola pape Benedikta XVI od strane njegovog tajnika Gansweina, od samog početka njegovog pontifikata.” napisao je nadbiskup Vigano u izjavi od 16 siječnja ove godine.

Izjava Nadbiskupa Vigana dolazi nakon silnih napada na papu emeritusa i kardinala Saraha, koji su se usudili proturječiti planovima lažnog proroka Bergoglia i njegovoj Amazonskoj sinodi.

 

Ova izjava također pokazuje, kako je tajnik Benedikta Ganswein, lažirao i filtrirao izjave pape Benedikta XVI, te mu uskraćivao informacije.

“Ganswein je po običaju filtrirao informacije, dajući sebi za pravo suditi, da li je prikladno ili ne prenijeti to Benediktu.

Mogu posvjedočiti, kada me papa Benedikt pozvao na audijenciju 04. ožujka 2011 godine, rekao sam Benediktu, neću vam govoriti o korupciji, jer sam vam već pisao o tome i predao pismo vašem tajniku.

Sveti Otac Benedikt XVI, u svoj svojoj jednostavnosti i nevinosti, rekao mi je: Ne, ja nisam vidio ništa.

Također sam svjedočio drugom događaju koji je pokazao kako tajnik Ganswein kontrolira informacije koje dolaze do Svetog Oca i njegovo kretanje, kada sam pokušao ugovoriti audijenciju kod pape Benedikta.

 Nakon što nisam uspio doći do pape Benedikta, kardinal Harvey (Koji je tada bio zadužen za poslove koji su vezani za papino djelovanje, što je nakon njega sve preuzeo Ganswein – HKZ), prenio mi je riječi tajnika Gansweina: Nadbiskup Vigano zadnja je osoba koja treba pristupiti papi Benediktu!!!

Također mi je prenio, što je Benedikt XVI rekao o svom tajniku: On je Gestapo, Gestapo!” izjavio je Vigano.

Ovaj beskrupulozni stav Benediktovog tajnika, koštao je papu Benedikta njegovih nekada najbližih suradnika.

Osim toga, itekako je poznato da je Benedikt XVI pokušao izbjeći ovu totalnu kontrolu od strane svog tajnika, tako što je nastojao često ići u posjetu svom bivšem tajniku, Biskupu Josef Clemensu, pozivajući i druge osobe na ovo druženje, koje inače nije mogao vidjeti.

“Zato dajem ovu izjavu u javnost, nakon što je tajnik Ganswein proturječio onome što je papa Benedikt osobno napisao sa kardinalom Sarahom.

Ova izjava tajnika Gansweina jedna je klevetnička insinuacija, protiv visoko uvaženog Kardinala Roberta Saraha”, zaključio je nadbiskup Vigano

10 komentara

 1. Robert Ivanović

  Današnji je papa po redu 266 i ne znam kako se po proroštvu piše o ovom papi. Ali ima jedna zanimljiva stvar, naime kad sam čitao djela apostolska u kojima se opisuje Pavlova putovanja za Rim i velika oluja koja ih je bacala četrnaest dana te se brod na kraju nasukao na otoku melitu, a naši povjesničari govore da se radi o našem otoku Mljetu ne Malti kako se to želi prikazati. Ali to i nije tako bitno, već je interesantno da je Bog sv Pavlu obećao da će svi koji su bili na brodu da će biti spašeni, te da će samo brod biti uništen. A na brodu kako opisuje sv Pavao kaže da su bili svega 276. Ova brojka mi mogla predstavljati broj papa, jer brod tj lađa simbolizira crkvu, a broj ljudi na lađi 276 moglo bi se tumačiti kao broj papa, jer i taj brod na kojem su bili plovilo je za Rim, kao sjedište crkve.

 2. Zvonimir

  Po Sv. Malahiji posljednji 266 papa : ” ‘Petar Rimljanin će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu. ” Radi se o tome da je Ključeve Crkve Gospodin predao Sv. Petru koji vodi Crkvu sa Neba. Bergoglio nije papa već lažni prorok i on se po Sv. Malahiji i ne ubraja u pape.

 3. Pavao

  Tako je. Zadnji pravi papa na Zemlji je bio Benedikt XVI.

  Sada je Papa Petar,

  Prvi i Posljednji Papa, isti čovjek koji trenutno vodi Crkvu sa Neba, dok ne dođemo u Novo Nebo i Novu Zemlju, kada će isti Petar voditi Crkvu u razdoblju od 1000 godina.

  Vrlo jednostavno za shvatiti i prihvatiti malenima, vrlo komplicirano i neprihvatljivo mudrima i umnima.

  Hvalim te Oče Kralju Neba i Zemlje jer si otajstva Kraljevstva povjerio malenima.

  Slava Bogu Ocu i Sinu i Duhu Svetome.

  Sveti Petre, molim te, veliki junače, mučeniče prvih i pobjedniče posljednjih dana, vodi svoju Crkvu na Zemlji, a posebno papu Benedikta da ima hrabrost svojim autoritetom sada pomoći Crkvi.

 4. ivana

  Da ovaj u Rimu nije papa Lažni prorok.Benedit je 265 papa po redu zadnji.Zato mu Malahija dao ime Slava masline mučenik.Biti će ubijen.A za Papu Ivana Pavla Prvog naziv papa o mjesec dana a tako i živio kratko.Sve se ispunja.

 5. ivana

  Sjećam se jednog važnog detalja kada sam bila prvi put u Rimu 1988 god.Posjetili smo crkvu sv Marije velike ili santa Maria Magiore.Na stropu su bili u krugu nacrtane sve pape i dva kruga zadnja nisu nacrtana s papom.tada je papa bio Ivan Pavao 2.Kad je umro 2005 g sigurno su ga nacrtali,znači sad bi morali nacrtati Benedikta 16 i to zadnji krug u toj zanimljivoj bazilici.265 kugova.Znači gdje spada Lažni prorok nigdje.On LAŽ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *