Gerhard Muller naziva Franjinu reformu apsurdnom i Marksističkom

Plan restrukturiranja Vatikana, koji je nedavno odobrio Koncil kardinala lažnog proroka, Kardinal Gerhard Muller nazvao je apsurdnim i Marksističkim.

Kardinal Muller ističe kako “nova evangelizacija” ne može biti u suprotnosti sa Kristovim Naukom tj. naukom Crkve.

 

“U ovoj pripremi takozvane reforme Kurije, oni odbacuju prioritet vjere. Prvo dolazi Državno tajništvo i birokracija Vatikana, kao najvažnija misija Pape, a u drugom planu vjera.

To je apsurdno.

To su zemaljski, svjetovni poslovi.

Duhovna misija dolazi od Isusa Krista.

Isus Krist nije postavio državu Vatikan, glavom svoje Crkve.

To je apsurdno. Istina je suprotna.

Državno tajništvo samo je pomoć koja treba osigurati neovisnost, slobodu pape protiv utjecaja političara. Ali ona nije bit Petrove službe. I kako se može reći da prvo dolazi evangelizacija, a tek onda vjera i nauk vjere?

Evangelizacija je za njih praksa, a vjera im je teorija. Kakav koncept teorije i prakse oni imaju?  Marksistički sistem? “ rekao je Muller.

 

 

“Vjera je izvor, korijen opravdanja. Samo kroz vjeru u Isusa Krista mi smo spašeni. Bez vjere, nitko ne može ugoditi Bogu. Vjera je infuzija vrlina. Prvi dar Duha Svetoga je vjera, zatim nada i ljubav. Ne možete reći vjera je samo teorija.” rekao je Muller.

 

Lažni prorok, koji se mnogima čini pod utjecajem radikalnih formi Marksizma, optužen je da je prihvatio ovaj oblik teorije i prakse, koja će obrnuti red prioriteta u Crkvi, stavljajući “evangelizaciju” iznad integriteta same Katoličke Vjere.

 

Ova reforma kurije očekuje se da će biti odobrena 29, lipnja ove godine, a vodi ju kardinal Maradiaga optužen za brojne skandale, ali uživa zaštitu lažni prorok.

 

Osim toga Kardinal Muller osvrnuo se i na tvrdnju Njemačkih biskupa da je svećenički celibat glavni uzrok seksualne krize u Crkvi, nazivajući ovu teoriju “ludom” i “potpunom laži”.

Također, Kardinal Muller odbacio je prijedlog zaređivanja oženjenih muškaraca, zbog nedostatka svećenika, koji će biti raspravljan na nadolazećoj Amazonskoj sinodi ove godine.    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *