Glumac Jim Caviezel: Kršćane progone svećeničke Jude koji kolaboriraju s vlastima

 

Američki glumac Jim Caviezel, poznat je po ulozi Isusa u filmu „Pasija“, ali i po snažnom djelovanju na polju evangelizacije i svjedočenja istinske vjere usred holivudskog Babilona. Caviezel je u razgovoru za Fox News povodom njegovog novog filma „Infidel“ (Nevjernik) otvoreno i snažno prozvao svećenike i biskupe koji su izdali Krista. Donosimo prijevod izjave:

Vidimo ovu pojavu koja se zove kultura otkazivanja (cancel culture). I ako kršćani ne paze, otkazat će nam i kršćanstvo, zato jer se mnogi naši pastiri, naši biskupi i naši svećenici jednostavno predaju. Dopuštaju da se njihove crkve pale. Kako to znamo? Pa, gledamo to na vijestima. Kipovi se razbijaju, a oni samo šute.

Gledao sam Mel Gibsonov film „Braveheart“ (Hrabro srce) u kojem imate Engleze koji su loši momci, protiv Škota. No pravi loši momci su bili oni koji su kolaborirali. Zbog toga smo u ovoj situaciji sada. Ne možemo ići u crkve, ne možemo ući u naše crkve. Zašto? Zato jer se može proširiti zaraza. A kako onda možemo ići u zrakoplove?

Imao sam sedmoricu prijatelja koji su počinili samoubojstvo. Da li bi njima pomoglo da su mogli otići u crkvu, posebno tijekom ovog vremena? Apsolutno! Pomaže li to kada imate mentalne bolesti? Svakako pomaže.

Progon počinje s kolaboracionistima unutar naše Vjere. Imate ljude unutar naše Vjere koji se ne će suprotstaviti vlastima, koji se ne će suprotstaviti gradonačelnicima. Zbog toga je Evanđelje strašno važno u ovom trenutku.

Imao sam priliku glumiti Isusa. Neki od nas vole Petra ili Pavla. No, danas su mnogi od nas istinske Jude. Ili su Poncije Pilati. Ili su farizeji. I strašna je sramota kad ne možete prepoznati razliku između biskupa, svećenika i političara! Strašno je to tužno! No to se zove mlakost, a Krist ima posebno mjesto za takve i oni to znaju!

Tako govori Caviezel, a naši biskupi isti tjedan daju punu podršku takozvanom stožeru. Nije li to upravo kolaboracija koju Caviezel tako snažno osuđuje? Molimo Boga da neki od njih čuju ovu poruku Caviezela i da se obrate!

Caviezelov intervju na engleskom možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *