Godinu poslije, Otac Weinandy govori o plodovima svoga čudesnog pisma

02.Studeni, 2018 god.,

“Prije godinu dana, objavio sam javno, pismo upućeno papi Franji, o dubokoj pomutnji u Crkvi koja namjerno čini grijeh protiv Duha Svetoga.”

“Neposredno nakon objave svoga pisma, primio sam preko 300 mail-ova i preko 40 pisama- najviše iz Sjedinjenih Država, ali i iz drugih zemalja širom svijeta, od kojih su samo dva imala negativnu ocjenu.”

“Nadalje, tijekom prošle godine, primio sam dodatnih 100-tinjak mail-ova ili pisama od mnogih ljudi meni nepoznatih, koji su svi pozitivno ocjenili moj rad. Većina je bila od laika, koji su mi davali podršku da idem dalje u njihovo ime, bilo zato što nisu znali kako bi izrazili svoju zabrinutost ili jednostavno jer ih nitko ne bi čuo ili doživio ozbiljno.”

“Osim laika, primio sam i značajan broj pisama od Katoličkih Akademika i od 30-tak Biskupa, od kojih su svi bili pozitivnog mišljenja o mojem pismu.”

“Ono što želim istaknuti, nije zapravo to što sam ja učinio, nego što je Isus Krist učinio preko moga pisma.”

“Čitatelji se sjećaju prije godinu dana, dok sam bio u Rimu, kako sam se dvoumio da li trebam nešto napisati u svezi sadašnjeg pontifikata pape Franje. Na kraju zamolio sam Isusa da mi da znak!”

“Ako želi da nešto napišem, zamolio sam da mi da, unutar 5 sati da sretnem nekoga koga znam, ali koga nisam vidio godinama i kojega nikako ne mogu sresti u Rimu u ovo vrijeme. Ta osoba ne smije biti iz Sjedinjenih Država, Kanade ili iz Velike Britanije.”

“Povrh svega toga, tijekom našeg razgovora ta osoba mi mora reći “Nastavi sa dobrim pisanjem.”

“Kao što vidite, ovo je bio vrlo kompleksan znak, i sada znam da je bio inspiriran Duhom Svetim, jer ja se nikako nisam mogao svega ovoga sjetiti. Naravno kao što znate, Isus je ispunio svaki dio ovog znaka na najčudesniji mogući način.”

“Budući da je Isus ispunio svaki detalj moga znaka, shvatio sam koliko je On doista zabrinut zbog mučne situacije koja sada postoji u Crkvi, Njegovom Tijelu.”

“Mnogo toga se dogodilo unutar Crkve u posljednjih godinu dana. Ne moram niti spominjati mnoga zla koja su izašla na vidjelo, a koja su počinili visoki dužnosnici Katoličke Crkve.”

“Međutim, za mene najmučnija situacija je nejasnoća, nesigurnost i nonšanlantni odgovor upravo tih visokih crkvenih dužnosnika prema zlu. I to ne samo prema teškim seksualnim grijesima među biskupima i kleru, nego i skandalozno podcjenjivanje doktrinalnih i moralnih učenja Svetog Pisma i Crkvene magisterijalne tradicije.”

“Da, mnogi visoki dužnosnici u Crkvi dobri su ljudi, ali nisu oni ti koje se sluša u ovom trenutku i koji donose odluke.” zaključuje otac Weinandy

“Sadašnji grijeh unutar Crkve, zastrašujući je i obeshrabrijući. Ali zapamtimo, vatra Duha Svetoga spalit će svu nečistoću do konačne svetosti.”

https://www.lifesitenews.com/opinion/one-year-later-fr-weinandy-reflects-on-his-groundbreaking-letter-to-pope-fr

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *