Grozota pustoši se nazire

Oni od nas koji uspijevaju doći do koje otvorene crkve i kapelice ovih dana dobivaju duboku spoznaju o značenju biblijskih riječi „grozota pustoši“

 

U crkvama vlada pustoš. Isus je napušten u Svetohraništu, baš kao što su Njegovo stado napustili naši pastiri, skrivajući se pred epidemijom.

Isus napušten visi na Križu. Kod tolikih vjernika i svećenika strah od fizičke smrti pobijedio je čežnju za Bogom.

Isus gleda iz Svetohraništa na napuštene crkvene klupe i sablazno prazne crkve. Grozota pustoši…

Euharistijski Isus se ne pronosi porušenim ulicama Zagreba, niti pokorničke procesije zazivaju Božje smilovanje u korizmeno doba pošasti kao što je to bio slučaj u takvim situacijama kroz povijest Crkve.

Korona je pobijedila Boga u tolikom broju duša. Isus je odbačen. Zatvoren u prazne crkve. Grozota pustoši…

Tko će danas pružiti ruku odbačenome Isusu koji za nas trpi na Križu? Nema više pružanja ruke, reći će mnogi.

Tko će pružiti ruku napuštenim starcima i siromasima u doba „društvenog distanciranja“?

Čitamo o domovima umirovljenika u europskim zemljama koje je napustilo osoblje u strahu od zaraze, prepuštajući starce gladi i smrti. Strah od fizičke smrti pobijedio je Isusa u mnogim dušama. Grozota pustoši…

Mnogi svećenici, zaraženi strahom od fizičke smrti boje se susreta s pukom. Izbjegavaju vjernike kao kugu.

Drže se biskupske zabrane Sakramenata kao da im je to jedini spas.

Drugi svećenici srame se u ovo doba pogledati vjernike u oči te izbjegavaju njihove poglede.

Vukovi su došli, a pastir se sklonio u kolibu i gleda kako vukovi proždiru stado. Isus sve vidi i promatra iz Svetohraništa. Grozota pustoši…

Miserere nobis Domine!

Ipak ima svijetlih primjera, pa tako saznajemo da u mnogim katoličkim zemljama svećenici drže Svete Mise za narod unatoč zabrani.

Poljska biskupska konferencija se još uvijek čvrsto drži Isusa Krista s cijelim narodom Božjim.

Pravoslavni svijet u mnogim zemljama također ima redovite obrede.

Primjer svećenika koji je u Italiji održao procesiju s Presvetim Oltarskim Sakramentom, od župne crkve do druge crkve koja isto tako pripada njegovoj župi, kako možete vidjeti na videu OVDJE, također budi nadu.

U mnogim zemljama svećenici održavaju Svete Mise unatoč ovoj apsurdnoj zabrani koja nikoga ne obavezuje, nego sam pakao širi strah koji zamrzava i onemogućuje djelovanje.

Sve ovo je priprema za pravu Grozotu pustoši, kada će stvarno biti ukinuta svagdanja Žrtva, počevši od Vatikana pa nadalje u cijeloj Katoličkoj Crkvi. Ova situacija danas je dokaz da će oni (većina postojeće hijerarhije) to i napraviti.

Dokaz posebno za one laike i svećenika kojima je to do sada bilo nemoguće zamisliti.

Na taj užasni dan će Sveta Misa biti promijenjena do neprepoznatljivosti. Neprijatelji Božji koji su prodrli u Katoličku Crkvu će biti ti koji će svećenike gurnuti od Isusa Krista.

Kad im se pokaže nova Misa, svećenici će biti ostavljeni bez izbora, jer će znati da ona više neće nuditi Presvetu Euharistiju.

Tada će opstanak Isusove Crkve na Zemlji biti jedino što će zanimati prave svećenike koji žele ostati vjerni učenjima Isusa Krista.

U onaj dan oni neće izdati Isusa Krista, a mi moramo učiniti sve da im omogućimo da ne budu gladni, kao što su danas gladni i bez skloništa neki svećenici i biskupi u Kini, koji se odupiru režimu.

Za uzvrat, Bog će nam kroz ove svećenike dati da ne budemo gladni Isusa Krista, kao što smo gladni danas, u dubokoj boli i patnji jer smo nasilno razdvojeni od Onoga Kojega najviše volimo i Koji je daleko najbitniji dio našeg svagdanjeg postojanja. Sada smo divljački i brutalno razdvojeni do daljnjega, zahvaljujući našim biskupima „pastirima“, koji će, ako se ne obrate, uskoro ostati bez stada.

“Zato vam kažem: Uzet će vam se Božje Kraljevstvo i dat će se narodu koji donosi njegove plodove.“ Matej 21,43

One Comment

  1. Đuro

    Gospodin Isus nam je rekao da ON žudi za nama u ovom teškom vremenu, i da mi trebamo žuditi za Njim. Duboko vjerujem da ćemo Ga naći budemo li Ga istinski tražili, kucali na više zatvorenih vrata. Jedna će se vrata otvoriti, naći ćemo jednog hrabrog svećenika koji će nas nahraniti Tijelom Kristovim. Ne budite malodušni, ne malakšite, ustrajte, ne brojite prepreke! Ovo je vrijeme kada je na kušnji naša ljubav prema Njemu. Ne zaboravimo stoga Njegovo obećanje: Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta! Ako smo GA mi našli, naći će i drugi koji Ga traže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *