Hoće li zabrana bleiburške Mise biti ‘game changer’ za Kaptol?

Tema zabrane Mise zadušnice na Bleiburgu za stotine tisuća žrtava pogubljenih prije skoro sedamdeset pet godina dominira hrvatskim medijskim prostorom otkako je Crkva u Koruškoj donijela takvu odluku.

 

I dok mainstream hrvatski mediji, kako sekularni tako i crkveni, za razliku od nas ne izvještavaju o propasti Crkve u Austriji, podsjetimo se kakvo je stanje tamo.

 

 

Crkva u Austriji

 

Prije tri mjeseca uvelike se pisalo upravo o Biskupiji Gurk-Klagenfurt.

 

Ova biskupija je u neredu nakon odlaska biskupa Schwarza za kojeg se vežu afere i koji je navodno blizak bečkom kardinalu Schönbornu. Naime, Schönborn, koji je predsjednik Austrijske biskupske konferencije, imenovao je Schwarza da bude u ime biskupa zadužen za financije.

 

No, Schwarz je sada u središtu financijskih i moralnih skandala, pa su pojedinci iz Biskupije Gurk-Klagenfurt pred Božić slali Schönbornu neprijatne javne dopise tražeći od njega da prestane „stalno smirivati javnost izjavama kojim ih tretira kao da su maloumni“.

 

Biskupiju sada vodi administrator Guggenberger, dakle osoba koja je zabranila Misu na Bleiburgu. On je prethodno, protivno naredbama iz Vatikana, objavio podatke o financijskim i moralnim skandalima vezano za biskupa Schwarza.

 

Inače bečki kardinal Christoph Schönborn sin je Huge Damiana Schönborna austrijskog slobodnog zidara. Međutim, pretpostavlja se da njegov utjecaj na kardinala Schönborna nije bio značajan, pošto je otac rano napustio obitelj.

 

Premda je u mladim danima, pod papom Ivanom Pavlom II. bio zadužen za izradu Katekizma, nakon dolaska na vlast lažnog proroka, Schönborn se preobrazio u jednog od ključnih saveznika novog režima.

 

Iako se Schönborn nije službeno izjašnjavao za pojedine kandidate na austrijskim predsjedničkim izborima u prosincu 2016., svojim je istupima u medijima dao neslužbenu potporu kandidatu stranke zelenih Van der Bellenu.

Van der Bellen danas je austrijski predsjednik, a javna je informacija da je mason, iako on tu i tamo tvrdi da je u posljednje vrijeme prestao biti.

 

Van der Bellen u medijima čvrsto zastupa ideologiju abortusa i zamjenu europskog stanovništva kroz useljavanje muslimanskih izbjeglica, te politiku environmentalizma.

 

Kardinal Schönborn također se zalaže za naseljavanje muslimana, a po tom pitanju kritizirao je stavove susjednih zemalja, Mađarske, Češke i Slovačke. Prije mjesec dana je izjavio da su „oženjeni“ homoseksualci svjedoci važnosti braka, a prominentni austrijski homoseksualni aktivist je tvrdio da je Schönborn blagoslovio njega i njegovog „partnera“.

 

Božji hram, katedrala Sv. Stjepana u kojoj stoluje Schönborn, postala je poprište homoseksualnih molitvi kada je za propovjedaonicu došao austrijski transvestit „Conchita Wurst“.

U zadnjim godinama prvostolnica se opetovano skrnavi kako kroz tzv. umjetničke instalacije, tako i kroz homo rock koncerte koji se tamo održavaju.

 

 

Schönborn je izjavio  da često pita Boga je li celibat toliko važan Isusu, kao i da mu je u 1960-im srce kucalo „na lijevu stranu“.

 

 

Utjecaj na Hrvatsku

 

Zbog svega ovoga ne čudi što je Ruža Tomašić optužila lijeve lobije u vrhu austrijske Crkve za čin zabrane bleiburške Mise.

 

Tomašić naslućuje ono o čemu upozorava Knjiga Istine – o usponu lažne crkve, crkve homoseksualizma i komunizma, koju je začela crkvena masonerija u rimskim katakombama za vrijeme Drugog vatikanskog sabora.

 

Lažna komunistička crkva danas se očituje kroz poruke i simbole lažnoga proroka, poput raspela na srpu i čekiću i potpore marksističkoj teologiji oslobođenja, protiv koje je Gospa upozoravala. 

 

Prsten lažne crkve oko Hrvatske se steže. Njemačka je u velikoj mjeri otpala od vjere, gdje nazovi – kardinal Marx predvodi revoluciju. U Austriji upravlja Schönborn. Italija je postala kraljevstvo lažnoga proroka i njegovog režima.

 

Hoće li Hrvatska opet biti predziđe kršćanstva ili će hrvatski biskupi kapitulirati pred lažnom crkvom?

 

S druge strane, naši biskupi su odgovorili prilično energično na stav Austrijanaca. Crkveni medijski mainstream u toj odluci vidi politizaciju i ponašanje slično nevladinim udrugama. U paraleli su pustili osude pretvaranja Crkve u nevladinu organizaciju koje iznosi bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Müller, u mnogo širem kontekstu uspona lažne crkve.

 

Označavaju li ovi glasovi početak otpora lažnoj crkvi ili početak politike crkvenog izolacionizma u Hrvatskoj?

 

Vodeća hrvatska politička stranka, HDZ, na prvu loptu reagira u skladu sa sentimentom svojih glasača i napada odluku Austrijanaca. No, već dan poslije Večernji piše o seljenju Mise za Bleiburg na Udbinu, a Jutarnji o selidbi na Macelj gdje se u komemoraciji na skučenom prostoru ne očekuje više od šačice ljudi.

 

No tiha eutanazija Bleiburga ionako odgovara masoniziranom vodstvu HDZ-a koje je odavno kastrirano od pravog hrvatstva i katoličanstva. Na ovaj način oni kuhaju svoju glasačku žabu.

 

 

A što će učiniti Kaptol?

 

Hoće li dozvoliti da se skuha vjernička žaba?

 

Hoće li se pridružiti HDZ-ovom hodu u lijevo, popustiti pred pritiskom lažnoga proroka i postupno omogućiti uzdizanje lažne crkve i kod nas?

 

Ili će pružiti otpor i osuditi lažnu crkvu?

 

Nema svetosti za Stepinca, a sada nema niti Bleiburga.

 

Hoće li Kaptol progutati gorku pilulu EU masona ili će početi reagirati na ovo što se događa u Crkvi i u svijetu oko nas?

 

 

Komentar: Jedan svećenik na propovijedi u Nedjelju je ovu situaciju okarakterizirao, da nije drugo ni očekivao od Briselskih ćata, referirajući se na vodstvo Koruške biskupije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *