Hrabri svećenik: “Bergoglio je heretik koji treba obraćenje”

Talijanskog svećenika koji je Bergoglia u svojoj propovijedi povodom Svih Svetih prozvao “mediokritetom” i “heretikom koji treba obraćenje”, suspendirao je njegov biskup.

Otac Fabio Ragusa, pomoćni svećenik u župi Borgio Verezzi, Savona, osudio je Bergoglia zbog “izricanja istinski besmislenih izjava” kojima podržava homoseksualne civilne zajednice i naglasio da je “imperativ biti poslušan Katekizmu i nauku Crkve”.

Ragusa je Bergoglijeve riječi definirao kao “tešku doktrinarnu pogrešku” s propovjedaonice, ali se i šokirao dok su mu neki župljani vikali riječima: “Ne osuđujte! Ne osuđujte!”

“Ušutkali su me vjernici koji su mi vikali da ne sudim”, rekao je vlč. Ragusa. “Dakle, obustavio sam propovijed i nastavio Misu”, dok su četvorica župljana izašla iz crkve Svetog Petra Apostola.

Biskup Guglielmo Borghetti, koji je smijenio svećenika s njegovog položaja, rekao je: “Niti jedan svećenik ne smije si dopustiti da izgovara slične riječi …”

Uspostava verbalnog delikta u lažnoj crkvi je kako je vidljivo na zavidnoj razini. Današnja generacija političara ima dobre učitelje.

Prema riječima vlč. Thottamkara župnika župe, vlč. Ragusa je prvi put držao “protu-Franjinu” Misu u subotu u 16 sati u manjoj crkvi sv. Stjepana u župi. 

U nedjelju je vlč. Ragusa ponovio homiliju na župnoj Misi u 11 sati u crkvi Svetog Petra. Dva kateheta koja su sjedila u klupama uzvratila su mu govoreći da ne osuđuje Bergoglia, dok je drugi katehet prišao propovjedaonici i zamolio ga da prestane propovijedati.

Župnik Thottamkara rekao je da je odlučio prisustvovati nedjeljnoj popodnevnoj Misi kako bi se i sam uvjerio u ove priče: “Bio sam prisutan, sjedio sam u korskoj kabini. Fra Ragusa je četiri minute prekrasno propovijedao o Blaženstvima – temi Evanđelja za nedjelju.”

“Tada je, bez ikakvog pozivanja na tekst ili temu čitanja, fra Ragusa pitao okupljene:” Jeste li svjesni sadašnje situacije? Franjo je počinio veliku pogrešku. “

“Otišao sam do propovjedaonice i nježno ga zamolio: ‘Molim vas, prestanite, ovo ne priliči. Objasnio je župnik “Rekao sam mu da to što govori nije u skladu s Evanđeljem i da mora prekinuti homiliju i nastaviti Misu”.

“Otac Ragusa bio je uvjeren u ono što govori”, primijetio je župnik, ali određeni broj ljudi, uključujući predstavnika lokalne civilne vlasti, pisao je biskupu. 

Vlč. Ragusa je inzistirao da je njegova propovijed vjerna čitanju Evanđelja i temi “čistoće”, gdje “Isus proglašava one koji su čista srca blagoslovljenima jer će vidjeti Boga.” On je objasnio:

“Bergoglio je pogriješio, a primjenjujući Isusove Riječi poticao sam vjernike da slijede nauk Crkve, učiteljstvo pape Ivana Pavla II i pape Benedikta XVI. Također sam isticao paragraf 2357 iz Katekizma koji kaže: “Temeljeći se na Svetom Pismu, koje homoseksualne čine predstavlja kao djela ozbiljne izopačenosti, tradicija je uvijek izjavljivala da su “homoseksualni čini suštinski poremećeni “… Ni pod kojim uvjetima ih se ne može odobriti.”

Svećenik je ponovio svoj stav u objavi na Facebooku: “Jeste li razumjeli dokle smo stigli? I zbog toga očito moramo zahvaliti Bergogliu.”

“Moramo reći da je stolica sveta jer je od Svetog Petra, ali da danas tamo sjedi nedostojan, bezuman čovjek koji nanosi neprocjenjivu štetu dušama”, dodao je.

Ragusa je istaknuo da se kongregacija suprotstavila istini i “utišala svećenika koji slavi Svetu Misu” zbog Bergoglijevog utjecaja.

Također je žalio zbog župnikovog postupka koji ga je zaustavio u propovijedi “pred svima”.

“Molim vas, shvatite težinu ovoga”, preklinjao je Ragusa. “To su plodovi ovog pontifikata … svećenici su prisiljeni skakati kroz obruče kako bi objasnili kako stvari stvarno stoje.”

Ranije je biskup Borghetti pokušao razjasniti Bergoglijeve riječi kojima podržava homoseksualne civilne zajednice, rekavši da je “Crkva svačiji dom, a pred Bogom smo svi jednaki.”

“Cjelokupni stav Crkve o ljudskoj spolnosti, braku i obitelji nije ni najmanje ugrožen”, branio je biskup riječi lažnog proroka Bergoglija.

Talijanski komentatori koji su branili vlč. Ragusa, oštro su kritizirali Bergoglijeve branitelje koji tvrde da Bergoglio smije imati osobno mišljenje koje je u suprotnosti s katoličkom doktrinom: Ako je to logika, onda je sve jasno”, komentirala je povjesničarka umjetnosti Andrea Cionci.

“Stoga bi se, kao pravilo”, moglo očekivati da će Bergoglio za mjesec dana kao privatna osoba novinarima izjaviti da je za pobačaj ili eutanaziju. I to nas ne bi trebalo previše uzrujavati ” zaključila je Cionci.

Dok Bergoglio može bljuvati svaku herezu i poticati svaku vrstu izopačenosti i grijeha, svećenici ne smiju više propovijedati istinu koja nas okružuje u Crkvi ni jednu minutu u svojoj homiliji. Vidimo da je ovaj svećenik imao priliku reći na kratko istinu u subotu i nedjelju, a u ponedjeljak je već bio smijenjen.

Nadamo se da ovaj svećenik ima oko sebe mudre vjernike koji će mu pomoći u svemu što mu treba za njegovu egzistenciju, jer on je taj, kao i svaki drugi pravi svećenik, koji ima ključeve od Saktramenta u svojim rukama. Nijedan biskup to ne može oduzeti svećeniku na osnovu ovakvih lažnih stavova i politika.

Lažne politike proizlaše iz lažnih stavova, se provode u lažnoj crkvi. Dobro došli u apsolutnu vladavinu lažnog proroka, uspostavu jedinstvene svjetske religije i nadolazeću Grozotu pustoši, kad počinjemo odbrojavati dane do kraja vladavine pakla na zemlji.

Uspostavom Grozote pustoši počinjemo brojiti dane do Novog Neba i Nove Zemlje!

One Comment

  1. Pošalje Bog Jonu proroka u grad Ninvinu da ih pozva na obraćenje. Ninivljani obratite se jer će Ninvina za 40 dana biti razorena!!!!! Pa Jona jesi li ti normalan, ne smje se to govoriti, moraš šutjeti!!! Jona ti njih osuďuješ!!! Pa naravno da je Bog jedini sudac, zar bi ja onda trebao šutjeti na grijeh, a što ako ja ne spomenem osobu, nego samo grijeh, što će onda???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *