Hrvatska demo(n)grafija – statistike

Demografija je opet, barem na dvadeset četiri sata, iskočila u prvi plan našega medijskoga prostora. Samim time, gospodin Marin Strmota je napravio više nego li ministrica Murganić u cijelom svome mandatu. Znanost godinama upozorava Vlast na negativne trendove i katastrofalne posljedice, međutim konkretnih i sustavnih poteza vladajućih nema! Konzervativci se pitaju Zašto? Kome je u cilju negativan prirodan prirast, kome je u cilju toliki broj iseljavanja? Kome je u cilju staro, a ne mlado, radno sposobno stanovništvo? Stoga pitamo sve aktere naše političke i društvene scene: Tko to točno od Vas ne želi da hrvatski narod opstane? Tko opstruira napredak toga naroda? Tko nas sustavno ugnjetava i tjera našu mladež preko granice? Tko to ne želi da se rađaju hrvatska djeca?

Hrvatski konzervativci, još jednom, pozivaju sve političke strukture i sve udruge civilnoga društva da se uhvate posla i donesu niz mjera koja će potaknuti demografsku obnovu naše domovine.

Poslušajmo struku i dajmo im da nas vode. Moramo postići politički konsenzus i primiti se posla. Moramo postići dogovor koji će obvezivati ovu, a i sve buduće, Vlade. Mjere i potrebni koraci su već uočeni, demografi znaju što nam je potrebno činiti; međutim, izostaje ono najvažnije, politička volja i odobravane financijskoga paketa. Kvalitetna demografska politika je ključ opstanka našega naroda; bez nje, neće biti ni nas. Što nas dovodi do sljedećeg pitanja: za koga, za koju to točno djecu ćemo napraviti (radimo) reformu obrazovanja?

I na kraju, moramo ispraviti gospodina Strmotu; nije ovo folklor, odnos političara prema našem opstanku i napretku  je tragikomedija.

http://konzervativci.hr/2018/02/21/car-je-gol/

Komentar HKZ- Još jedna ispravka, ovo nije tragikomedija, ovo je teška tragedija s obzirom na broj pobačaja koje su Hrvati napravili kroz sve ove godine. Na žalost o tome ne postoje točne statistike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *