Hrvatska koljena se savijaju pred Baalom – Drugi dio

O onima koji govore da Bibliju „ne treba shvaćati doslovno“

Čuo sam od jedne Križarice kako je nakon amazonske sinode pokušala razgovarati sa svećenicima u Hrvatskoj i pitati ih što kažu na idolopoklonstvo pachamame u Vatikanu. Rekla je kako su joj hrvatski svećenici govorili da ne vide u čemu bi bio problem i kako neke stvari ne treba shvaćati doslovno.

Koliko puta ste čuli tu frazu „ne treba shvaćati doslovno“ kada je tema bila razgovor o Svetom Pismu i nekim od osnovnih vjerovanjima Katoličke vjere?

Koliko puta ste osjetili stid kod teologa ili današnjih vjeroučitelja kada je tema bila Knjiga Postanka, Božje stvaranje, prvi ljudi Adam i Eva i slušali njihovo tumačenje da se, eto, „ne misli doslovno“ nego se više radi o nekakvoj „simbolici“? Ako ste roditelj školaraca, upitajte svoju djecu govore li tako njihovi vjeroučitelji.

Što mislite koliko se povećao broj vjeroučitelja i teologa koji naučavaju kako Bibliju „ne treba shvaćati doslovno“ nakon što je lažni prorok 27. listopada 2014. godine proglasio kako su teorije velikog praska i evolucije stvarne i kako „Bog nije čarobnjak“?

Evo kako je to Isus najavio u Knjizi Istine godinu dana ranije (poruka od 9. studenog 2013.):

„Crkva će prigrliti takozvana nova znanstvena otkrića, koja će obezvrijediti ono što je sadržano u Svetoj Bibliji. Oni će otkriti da će ono što govore biti novi dokaz, koji dovodi u sumnju to kako je svijet stvoren. Zatim će reći da su veliki dio onoga što je sadržano u Bibliji jednostavno metafore osmišljene da stvore mir među ljudima. Oni će koristiti poruku o humanosti, ljubavi jednih za druge, u smislu vaše sposobnosti da se brinete za siromašne, neobrazovane i potrebite, kao zamjena za Istinu koja vam je dana u Evanđeljima. Zatim će lažna, nova naučavanja koja će se činiti sličnima Istini prihvatiti svećenici i samo oni koji ostanu čvrsto uz Moju Riječ održati će Istinu živom.“

Eto, upravo to se događa i danas. Ako vam je stalo do spasa vaše duše i duša vaših bližnjih, zapamtite dobro ove fraze i situacije u kojima se koriste jer se radi o otrovnoj sotonskoj zamci koja je danas poprimila proporcije pandemije među nominalnim katolicima.

Biblija, Sveta Riječ Božja, uvijek je prizma kroz koju treba gledati i prosuđivati ono što nas okružuje, osobito danas u vremenima dezorijentiranosti i konfuzije koja dolazi iz Rima. Govoreći o Svetome Pismu, i traženju reakcije na strahote nedavne amazonske sinode, mislite li možda da bi Mojsije kada je silazio sa Sinaja i vidio Izraelce kako časte zlatno tele rekao „Pa dobro, nema tu nikakvih problema – ovu prvu zapovijed koju mi je upravo dao Bog ne treba shvatiti doslovno“?

Svakome tko se još uvijek smatra katolikom odgovor na ovo pitanje je vrlo jasan – Mojsije to nikada ne bi učinio. Podsjetimo se malo, što je zapravo Mojsije učinio:

Čim se približi taboru te opazi tele i kako igraju, razgnjevi se Mojsije. Baci iz ruku ploče i razbije ih na podnožju brda. Pograbi tele koje bijahu napravili, spali ga ognjem i u prah satre. Onda prah razbaca po vodi i natjera Izraelce da je piju. (Izlazak 32, 19-20)

I dalje:

Kad je Mojsije vidio kako je narod postao razuzdan – ta Aron ih je pustio da padnu u idolopoklonstvo među svojim neprijateljima – stade na taborskim vratima i povika: “Tko je za Jahvu, k meni!” Svi se sinovi Levijevi okupe oko njega. On im reče: “Ovako govori Jahve, Bog Izraela: `Neka svatko pripaše mač o bedro i pođe taborom od vrata do vrata pa neka ubije tko svoga brata, tko svoga prijatelja, tko svoga susjeda.` Sinovi Levijevi izvršiše Mojsijev nalog, i toga dana pade naroda oko tri tisuće ljudi. (Izlazak 32, 25-28)

Vidite li u kakvom je kontrastu Biblija s riječima hrvatskog svećenika s početka ovog članka? Moderniziranim hrvatskim svećenicima današnjice neshvatljivo je nasilje Mojsija i Ilije, a istodobno su potpuno slijepi na nasilje koje prinčevi Crkve predvođeni lažnim prorokom Bergoglijom provode pred Bogom kršeći Njegovu prvu zapovijed u sred Bazilike Svetoga Petra.

Kada počnete relativizirati učenje Svetoga Pisma, kada zagovarate da sve religije sadrže dio istine, kada počnete vjerovati u „evoluciju“ Božje Riječi i Crkvenog Nauka i različito iščitavanje Božje Riječi u različitim vremenima i kulturološkim kontekstima, onda ne vidite ništa loše u tome da javni preljubnici primaju Pričest ili u idolopoklonstvu u sred Vatikana, jer zapravo… prestajete biti katolik.

Možete nastaviti govoriti Svetu Misu, vršiti druge službe i nositi svećeničke haljine ALI vaš CREDO nije katolički CREDO i vaša vjernost nije vjernost KRISTU.

Koliko je danas ovakvih svećenika u Hrvatskoj, a koliko ih je koji postupaju kao Mojsije i Ilija?

Tko će biti među vjernih sedam tisuća u Hrvatskoj, a čije će se koljeno saviti pred Baalom?

One Comment

 1. Ninoslav

  Da, tužno je stanje u našoj crkvi, vlada zavjera šutnje,
  pored zdravih očiju ne vide, jer ne žele vidjeti, valjda im je predobro
  u ovom svijetu. Ostaje samo ostatak kojeg već prorok Izaija spominje,
  vjerni ostatak će pobijediti na kraju, iako se sad čini da gubi bitku,
  jer neprijatelj nije samo izvana , odavno je već ušao unutra.

  Hvaljen Isus i Marija !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *