Hrvatska koljena se savijaju pred Baalom – Treći dio

Oni koji služe lažnome proroku u stvaranju nove svjetske religije

 Zadnji put smo govorili o onima koji su zbog slabe vjere na putu da postanu otpadnici i poklone se Baalu. Danas ćemo govoriti o onima u Hrvatskoj koji u ovom času i dalje istinski vjeruju i ispovijedaju Krista s jedne strane, no koji su s druge strane slijepo odani lažnome proroku i ne vide (ili ne žele vidjeti) da ih vodi u poganstvo nove svjetske religije.

Izbjegavanje istine

To su oni koji danas pokušavaju sjediti na dvije stolice. Doista, oni još uvijek propovijedaju Istinu vjere, ali sa druge strane žmire na istinu apostazije, hereza i poganstva lažnoga proroka kojemu vjerno služe. No, Krist nam je jasno poručio – ne može se služiti dvojici gospodara. Ne može se propovijedati jedan dio Kristova učenja, a s druge strane šutjeti kada lažni prorok napada druge dijelove Crkvenog nauka, kada širi hereze ili poganstvo. Ne može se biti pravi pastir koji brižno vodi ovce Kristu, a istodobno šutke puštati da ovce zalutaju u zablude, pa makar takve zablude širio i čovjek koji se predstavlja za papu.

Oni ne žele vjernicima reći ružnu istinu o onom što se događa u Rimu, iako je to prijeko potrebno za spasenje vjernika, jer bi tako umanjili rizik da će vjernici sudjelovati u otpadništvu, krivovjerju i poganstvu. Oni, dakle, izbjegavaju tu istinu, iako je Isus rekao – istina će vas osloboditi.

Oni su danas većina u Hrvatskoj

Govorimo o ljudima koji predstavljaju katolički mainstream u Hrvatskoj. U spektru uobičajenog etiketiranja katoličanstva na tradicionaliste, konzervativce i progresivce, oni predstavljaju konzervativce. Konzervativci su bili najmasovniji u desetljećima u kojima su problemi Drugog vatikanskog sabora još uvijek bili više ili manje uspješno držani pod tepihom, a crkvena masonerija i klerici sodomičari spremljeni „u ormaru“. No sada, kada su neprijatelji Crkve izveli puč i preuzeli vlast, veliko tijelo konzervativaca se svakim danom sve više razdire na dva dijela.

Svaki novi revolucionarni potez Bergoglija, svaka sablazan, svaki čavao kojeg zabija u Kristovo Tijelo, tjera ovu skupinu da se odluči koga će slijediti: Krista ili Bergoglija. Nažalost, znatno veći dio ljudi u Hrvatskoj radije će izabrati Bergoglija. Mnogi od njih vjeruju da imaju jake razloge za to:

  • Dobar dio katolika slijepo će pratiti Bergoglija, jer vjeruju kako Bog nikada ne bi dopustio da štetna osoba zasjedne na Petrovu Stolicu, iako kroz povijest papinstva imamo niz takvih primjera,
  • Dio njih ide još dalje pa se predaje papolatriji i kultu ličnosti „pape Franje“ vjerujući kako je on „izabran“ da „osvježi Crkvu“, da „sruši stare zidove“ i „izgradi mostove“ „zajedništva među ljudima svih religija, rasa i seksualnih orijentacija“,
  • Svećenici, osobito oni na važnijim položajima boje se gubitka svojih povlastica ukoliko ne pokažu čvrstu lojalnost novom režimu,
  • Velikom broju ovih katolika vjera je oslabila, a njeni temelji poljuljani, pa oni postaju lak plijen prevaranta,
  • Nominalni katolici slabe vjere skloniji su uzdati se u ljude i jednostavno predati svoj izbor Crkvenim vlastima i zažmiriti na sve znakove upozorenja,
  • Velik broj jednostavno radije bira liniju manjeg otpora, zonu komfora ili naprosto ne želi razmišljati, jer im odlazak u crkvu i praćenje Božjih zapovijedi samo po sebi predstavlja popriličan napor.

Suučesništvo katoličkih medija

I dok se grozota pustoši sve više otkriva u Rimu, glavne trube hrvatskog katoličkog mainstream-a zauzele su poziciju da im je dužnost pod svaku cijenu uvjeravati puk kako „car nije gol“. Nama, koji smo prihvatili Knjigu Istine i tako se često puta našli na udaru raznih glasila poput Bitno.net, sada je žalosno gledati kako isti novinari očajnički pokušavaju održati percepciju da je u Vatikanu „sve pod kontrolom“.

 Već godinama koriste isprobanu formulu glasila katoličkih konzervativaca iz drugih zemalja: kombinacijom temeljitog ignoriranja očitih dokaza apostazije, hereze i poganstva s jedne i kontinuiranim plasiranjem pročišćenih i s Crkvenim naukom usklađenih Bergoglijevih izjava s druge strane. Bergogliju to odgovara i dio je njegove peronističke taktike da svakom pruži ono što želi čuti. Na taj način, on nastoji što duže održati iluziju pravovjernosti, dok u paraleli uvodi apostaziju, hereze, poganstvo i u konačnici gura što je moguće više puka u jednu svjetsku religiju. Iako možda nesvjesno, hrvatski mediji koji za sebe tvrde da su katolički, na taj način sudjeluju u „kuhanju žabe“ hrvatskih katolika i njihovoj pripremi za „pećnicu“ jedne svjetske religije.

No, neki od njih, poput Bitno.net/Verbuma, imaju dublju povezanost s lažnim prorokom, na čijim knjigama ostvaruju unosnu zaradu. Štoviše, njima bi bilo licemjerno govoriti otvoreno o pogrješkama u nauku „pape Franje“ ili o tome kako se klanjao pachamami, a istodobno ostvarivati lijepu zaradu na prodaji njegovih knjiga u kojima on širi svoj nauk.

 

Quo Vadis hrvatskom svećenstvu

Jedna od tendencija proizašlih kao posljedica Drugog vatikanskog sabora je sloboda tumačenja vjere, prilagođavanja Crkvenog nauka, pa i pojedinih elemenata liturgije, sve po mjeri pojedinca. Tako u Hrvatskoj danas, kada je crkvena Tradicija bačena u drugi plan, imamo razne osobe unutar Crkve (često tzv. karizmatike) koje uzimaju stvar u svoje ruke i prekrajaju temelje vjere kako im paše. Tako se proširio razvodnjeni nauk, pa danas pod firmom „katoličanstva“ prolazi sve i svašta, jer „Bog sve ljubi, svuda vlada ljubav, sve se svima prašta, itd“.

U Hrvatskoj imamo jednu bitnu manu – mi smo zemlja pomodarstva gdje novi trendovi padaju na jako plodno tlo. Tako je bilo i sa primjenom Drugog vatikanskog koncila. Mi smo zemlja u kojoj je radikalno iskorijenjena Tradicionalna latinska Misa, koja se donedavno nije redovito slavila niti u jednoj crkvi. Istodobno naša braća u Poljskoj, Austriji, Švicarskoj, pa čak i u protestantskoj Engleskoj imaju nebrojeno više crkava gdje se slavi ova Misa u odnosu na tamošnji broj katolika. Dovoljno je pogledati kako nam se zove glavni crkveni medij („Glas Koncila“). Vrlo slična situacija je u zadnjih nekoliko desetljeća prisutna sa trendom raznih vidova protestantizacije Katoličke crkve u Hrvatskoj, često pod krinkom modernih pastoralnih inicijativa i kojekakvih karizmatičnih gurua. Zbog svega ovoga postoji opravdana bojazan da će mnogi današnji hrvatski katolici sa užitkom progutati otrovnu pilulu novotarija jedne svjetske religije. 

Ovdje govorimo i o hrvatskim svećenicima koji s jedne strane nastoje zadržati istinski Kristov nauk, a s druge strane i dalje javno osuđuju Knjigu Istine. Mnogi od njih vide temu Bergoglijevog otpadništva kroz prizmu njihovog osobnog obračunavanja s Knjigom Istine. Kako bi umirili vlastitu savjest dok hodaju putem lažnoga proroka, oni uvjeravaju sebe i druge da je Knjiga Istine marketinški trik za zaradu na fenomenu posljednjih vremena. Iako je prošlo već pet, šest ili sedam godina da su na taj način odbacili Knjigu Istine nadajući se da će ona tada pasti u zaborav, sada ih užasno izjeda što Vatikan sve više poprima obličje koje su čuli da je naviješteno u Knjizi Istine (jer je oni zapravo nikada nisu pročitali). No, mjesto da se u poniznosti sada propitaju, oni se danas još dublje ukopavaju vikom s oltara protiv Knjige Istine i osudom Božje Riječi.

Hrvatski svećenici koji nastoje propovijedati Crkveni nauk, a istodobno šutjeti o opasnostima koje vjernicima prijete od Bergoglija su kao onaj koji desnom nogom stoji na jednoj, a lijevom na drugoj platformi u trenutku u kojem se obje platforme sve više udaljavaju jedna od druge. Ako se brzo ne odluče kamo idu doživjet će bolan pad. Ako izaberu put lažnoga proroka, izabiru otpadništvo, poganstvo i u konačnici jednu svjetsku religiju.

Trebaju se sjetiti da je samo jedan Put, Istina i Život!

Trebaju izabrati Isusa Krista.

* * *

U ovim razmatranjima o tome koje će se hrvatsko koljeno saviti pred Baalom, prisjetili smo se sjajnih primjera kako su se Ilija i Mojsije suprotstavili poganstvu. Nije slučajnost da su upravo ova dva sveta čovjeka bila s Isusom u trenutku Njegova preobraženja na gori, kada su Ga učenici vidjeli u Njegovoj slavi. Isto tako, nije slučajnost da nam je Gospodin po Knjizi Istine navijestio da će poganstvo ući u Božji hram (kao što smo se osvjedočili prije nekoliko tjedana) i da će nam upravo duh Svetoga Ilije biti veliki oslonac u ovim teškim vremenima.

Molimo, da Gospodin otvori oči i srca našoj hrvatskoj katoličkoj braći na opasnosti od otpadništva, krivovjerja i poganstva koje su se nadvile nad Katoličkom Crkvom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *