Hrvatsko otriježnjenje: nogometno ludilo protivno je adventskoj pokori i iščekivanju u tišini

Vrag uvijek kaže – ma što je malo zabave. Mnogi će prigovoriti ovome članku da je krut, ali zaboravljaju da je nekad bilo nezamislivo organizirati zabave tijekom Došašća, kao što je to bilo i za vrijeme Korizme.

Puno ih isto tako ne zna, da su se početkom XX. stoljeća mnogi svećenici borili protiv nogometa koji je nedjeljom odvlačio njihovo stado od Mise i od Boga.

Dok je većina klera zaista bila Božja, tada se tijekom Došašća postilo i u pokori iščekivao Isus.

Danas, kada je ogromna većina svećenika ogrezla u nevjeri i apostatirala malo tko se buni protiv hrvatskog nogometnog ludila ili protiv tzv. „Božićnih zabava“ koje firme priređuju tijekom Došašća, a koje su mjesto pijančevanja i bluda. Umjesto da se kroz Božić slavi Kristovo rođenje, vrag je učinio da gotovo sve tvrtke organiziraju pijanstva tijekom Adventa (kada upravo treba suprotno postupati), naravno jer vrag pretvara Božić u pijančevanje na skijanju ili u rastrošnost i krkanluk na nekom egzotičnom putovanju.

A nas Hrvate vrag iskušava koristeći naše rane podijeljenosti i međusobne mržnje, da kad osjetimo malo nacionalnog zajedništva kroz nogomet, izgubimo svaku mjeru i stavimo nogomet na prvo mjesto – ispred Boga i ispred molitve.

A posljednjih dana stvari su otišle puno dalje, u pravo idolopoklonstvo i blasfemiju od „nogometnog Očenaša“ do „uklanjanja Adventa s Trga bana Jelačića“ kako bi se napravio prostor za nogometno božanstvo.

Nije li onda ispravno da nas je Dobri Otac probudio sinoć nogometnim poniženjem koje smo svojom nezrelošću i neuravnoteženošću i zaslužili. Za nadati se da će se mnogi sada doista okrenuti dostojnom iščekivanju Isusa.

A ima ponešto i u poruci da smo poraženi od zemlje lažnoga proroka Bergoglija, koji profanira papinstvo između ostalog koristeći i nogomet i nogometne „zvijezde“.

Nek nam se svima dragi Bog smiluje, da u miru i ljubavi dočekamo ovaj Božić, ali i onaj konačni, vrlo skori.

Hvaljen Isus i Marija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *