Igranje s vatrom: Rosica i duh Antikrista

“On će govoriti drske govore proti Svevišnjemu i gledat će da utamani svece Svevišnjega i pomišljat će na to, da promijeni blagdanska vremena i zakon. I oni će biti predani vlasti njegovoj za jedno vrijeme i za dva vremena i za polovinu vremena.” -Daniel 7, 25

Napisao sam prije, prije više godina, da vjerujem da je papa Franjo neka vrsta Antikrista. Preteča. Prethodnik. Čovjek koji “dijeli neke značajne karakteristike i ideološke sklonosti koje su davno bile prorečene” s ovim apokaliptičnim likom.

Neki su se ljudi zgrozili nad ovime. Neki su se rugali. Mislim da bi manje tako danas postupilo, pogotovo kad bi ponovno pročitali u našem sadašnjem crkvenom kontekstu citat koji sam uzeo iz djela nadbiskupa Fultona J. Sheena, Komunizam i savjest Zapada:

Antikrista se tako neće nazivati jer inače neće imati sljedbenika … doći će pod krinkom velikog humanitarca; on će govoriti o miru, blagostanju i obilju, ali ne kao o sredstvima koja nas vode do Boga, već kao svrsi samima sebi … Iskušavat će kršćane tim istim trima iskušenjima; s kojima je iskušao Krista … Imat će jednu veliku tajnu koju nikom neće kazati: on neće vjerovati u Boga. Budući da će njegova religija biti bratstvo bez Božjeg očinstva, on će zavarati čak i izabranike. On će ustrojiti anti-Crkvu … Imat će sva obilježja i značajke Crkve, ali obrnuto i ispražnjeno od božanskog sadržaja. Bit će to mistično tijelo Antikrista koje će u cijeloj vanjštini nalikovati mističnom Kristovu Tijelu.

Pozivam vas da pročitate i usporedite ovo s jučer objavljenim riječima oca bazilijanca, vatikanskoga glasnogovornika i utemeljitelja kanadske televizije Salt&Light, [koji je govorio] o papi Franji:

 Papa Franjo krši katoličku Tradiciju kad god zaželi jer je “oslobođen od poremećenih navezanosti”. Naša je Crkva doista ušla u novu fazu: s dolaskom ovog, prvog isusovačkog pape otvoreno vlada pojedinac, a ne autoritet samoga Svetoga Pisma ili čak diktat Tradicije i Pisma.

Pomišljat će na to, da promijeni blagdanska vremena i zakon. I oni će biti predani vlasti njegovoj…

Isti Rosica je tijekom Papinog  posjeta Sjedinjenim Državama vrlo veselo kazao 2015. g.:

“Često sam se pitao kako je Isus podučavao na galilejskim padinama. Večeras sam u Philadelphiji vidio Isusa kako naučava”.

Ponovno, sljedeći dan, usporedio je njegov dolazak s ovim citatom iz Biblije, “Kralj tvoj dolazi k tebi pun krotkosti. Sjedi na magarcu, na magaretu, mladu magaričinu.” Matej 21:15

Najviše uznemirujuće je ono što je o. Rosica rekao tijekom intervjua za Fox News:

Pozadina [papinskog posjeta] je svijet prepun nasilja i krvoprolića, mržnje i neprijateljstva, a ovdje dolazi – u vaš grad, vašu biskupiju – pravi princ mira. Ako postoji prinčevski naslov koji bi trebao biti povezan s Franjom, to je “Princ Mira”.

Ovaj proročki naslov Gospodina našega iz Izaije 9,6, on je koristio za čovjeka koji “krši katoličku Tradiciju kad god zaželi” i koji vlada Crkvom vlastitim diktatom “umjesto autoritetom samoga Pisma ili čak diktatima Tradicije i Svetog Pisma”?

Ovo je vrlo opasna vatra s kojom se Rosica igra ovdje. Rosica, opet, nije samo neki opskurni svećenik s problemom papinskog idolopoklonstva. Prema [njegovoj] vlastitoj biografiji:

Nakon najave 11. veljače 2013. o ostavci pape Benedikta XVI. Vatikan je pozvao Rosicu da se pridruži osoblju Ureda za tisak Svete Stolice i služi kao jedan od službenih glasnogovornika prijelaza u papinstvu koji uključuje ostavku, SedeVacante, konklavu i izbor novoga pape. Rosica je pomogao Vatikanu tijekom kritičnog razdoblja u povijesti Crkve. Na kraju papinske tranzicije u travnju 2013. Vatikan ga je zamolio da služi kao pomoćnik za engleski jezik u Uredu za tisak Svete Stolice. Od 2013. do kraja 2016. godine služio je u toj službi u ime press službe Svete Stolice.

On je čovjek poznat Franji.

Dao je komentare koji su idolopoklonstvo i može se reći bogohuljenje. Komentari toliko neprikladni da ih je novinska agencija Zenit potiho uklonila s početnih izvješća koja su ih izvorno uključivala.

Gdje je korekcija od strane pape?

Kako bi dobar pastir mogao dopustiti da se takva stvar kaže bez opovrgavanja?

Kako čovjek koji se univerzalno predstavio kao ponizan ne bi bio užasnut kada je opisan na takav način? Kada je predloženo da jednostavno može nadjačati Sveto Pismo i Tradiciju kako mu paše?

Dat ću vam jednu teoriju o tome: on se s tim slaže. Jer je on ponovo pokazao da je ono što je Rosica rekao upravo ono u što on sam vjeruje.      

https://onepeterfive.com/playing-with-fire-rosica-francis-and-the-spirit-of-the-antichrist/

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *