Istaknuti Njemački novinar komentira Franjinu šutnju: “Koje ismijavanje žrtava!”

Njemačka, 06.09.2018, Christian Geyer, koji piše za Njemački nacionalni list Frankfurter Allgemeine Zeitung, propituje šutnju pape Franje o Viganovim optužbama.

 

“Da li će na seksualno nasilje o kojem se šutilo godinama, sada ponovno biti odgovoreno šutnjom? Koje ismijavanje žrtava! “, napisao je ovaj istaknuti novinar.

Geyer je komentirao nedavnu homiliju pape Franje, u kojoj papa govori o šutnji Isus Krista kada su Ga optuživali farizeji. Za Geyera, ovu homiliju je vrlo lako shvatiti, kao teološki pokušaj opravdanja papinog pristupa – “ne reći niti jednu riječ”, kada se suočio sa optužbama o zataškavanju seksualnih zločina.

 

Geyer zaključuje kako Franjo “prekida šutnju samo kako bi propovijedao o Božjoj šutnji.”

Geyer nakon toga odgovara:”Nitko u Vatikanu sada nije u poziciji davati parole o šutnji, pogotovo nakon što je zadnjih deset godina otkriveno deset tisuća slučajeva svećeničkog seksualnog zlostavljanja diljem svijeta.

Citirajući Nadbiskupa Vigana, Christian Geyer kaže “pravilo šutnje” se mora prekršiti.

 

Njemački novinar nastavlja: “Sada je na papi Franji da pruži jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, kako bi rasvijetlio optužbe protiv njega, a ne da umjesto toga bježi u Isusovu šutnju“.

 

Geyer zaključuje svoj članak sa pitanjem “da li su i žrtve klerikalnog seksualnog zlostavljanja u Buenos Airesu, morale patiti pod istim odbijanjem odgovora, još dok je papa Franjo bio nadbiskup u Buenos Airesu.”

https://www.lifesitenews.com/news/prominent-german-newspaper-on-papal-silence-what-a-mockery-of-the-victims

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *