Istanbulska konvencija: predsjednik HDZ-a ponovo prevario birače

Nakon kritika Europske komisije premijer Andrej Plenković je najavio je proceduru za ratifikaciju Istanbulske konvencije, o čemu se oglasila i udruga U ime obitelji.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Najava premijera Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da će nakon pritisaka Europske komisije i nastavka trgovine s koalicijskim partnerima u proceduru uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, predstavlja još jednu prijevaru birača i potvrda je da je promjena izbornog sustava kroz građanski referendum preduvjet promjene načina upravljanja Hrvatskom.

Zagreb, 27.08.32014 – Konferencija za novinare graðanske inicijative “U ime obitelji” na temu: Objava referendumskoga pitanja za promjenu izbornoga sustava – “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

Svi hrvatski građani, bez obzira na svjetonazor ili političke preferencije, imaju pravo na političke predstavnike koji ih autentično predstavljaju, brinući za opće dobro svih hrvatskih građana, a ne za osobne ili stranačke interese.

Politički pristran rad DORH-a, nerješavanje korupcije, demografski slom, svakodnevno iseljavanje desetaka tisuća Hrvata zbog nedostatka perspektive i mogućnosti da napreduju svojim znanjem i poštenim radom, zapošljavanje po stranačkom ključu koje omogućuje uhljebništvo, politička trgovina sad SDP-a, sad HDZ-a sa SDSS-om i HNS-om, nastavak političkog instrumentaliziranja kurikularne reforme, otežano glasovanje građana u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, izrabljivanje radnica i radnika u trgovinama nedjeljom, skandali oko Agrokora – pokazuju da najutjecajnije političke stranke nisu nositelji pozitivnih promjena, već kočnica ekonomskog, društvenog i svakog drugog oporavka Hrvatske.

U ovim okolnostima – očito je jedini način promjene načina upravljanja Hrvatskom da se građani organiziraju u ponavljanje referendumskog izjašnjavanja za promjenu izbornog sustava.

https://narod.hr/hrvatska/istanbulska-konvencija-predsjednik-hdz-a-prevario-birace-promjena-izbornog-sustava-gradanskim-referendumom-preduvjet-svih-promjena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *