Istospolni “brakovi” uzrokuju raskol među Katolicima u Australiji

Australijski gay “brakovi” i LGBT aktivisti slave. Naslov je u listu The Australian, koji je dao potporu njihovoj vrištavoj kampanji o istospolnom “braku”.

Biskup Bill Wright, biskup Katoličke biskupije Maitland Newcastle (sjeverni Sydney), rekao je da pod argumentom “zajedničkog dobra”, možemo učiniti “više mira i harmonije, ako priznamo istospolne strukture nego ako ih isključimo”.

Članak je citiran sa biskupove web. stranice u kojoj on smatra anomalijom to što istospolne zajednice nemaju riješen legalni status.

Njegov episkopalni kolega, Biskup Vincent Long iz biskupije Parramatta (zapadni Sydney), također potiče svoje vjernike, savjetujući ih, kako je ovo prava prilika da poslušaju što im Duh govori kroz znakove vremena.

“Naši gay i lezbijke braće i sestre često nisu tretirani sa poštovanjem, osjetljivošću i suosjećanjem i Crkva nije oduvijek bila mjesto gdje su se osjećali dobrodošli, prihvaćeni i voljeni.”, rekao je Biskup Long.

I dok su većina njihovih kolega izabrali šutnju ili dvosmislene izjave, tri Nadbiskupa – od 70 službujućih i umirovljenih članova Biskupske konferencije Australije – izabrali su glasno reći NE ovoj kampanji.

Hobart Julian Porteous (na slici), Antony Fisher i Mark Coleridge trojica su nadbiskupa koji se nisu bojali javno suprotstaviti ovoj nadirućoj ideologiji.

Riječ grijeh se više ne pojavljuje na propovijedima diljem Svijeta, a niti u Katoličkim leksikonima. Oni hrabri pojedinci, koji se ipak usude javno govoriti, suočavaju se sa optužbama za klevetu i zastrašivanje, kao i sa 12,600 dolara globe, preko specijalnih federalnih zakona.

https://www.lifesitenews.com/opinion/the-emerging-schism-in-australia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *