Isusovačko sveučilište odalo priznanje senatoru Durbinu

WASHINGTON, 28. Veljače. 2018. – Sveučilište Georgetown će večeras nagraditi pro-abortus senatora Dicka Durbina, (čiji je biskup nedavno istom senatoru zabranio Svetu Pričest), s nagradom za posvećenje “njegovog života srži isusovačkih vrijednosti, služeći drugima. “

Georgetownov predsjednik John J. DeGioia nagradit će Durbina s isusovačkom nagradom „Timothy S. Healy, SJ”.

Ova nagrada se “dodjeljuje Georgetownovim bivšim studentima koji su pružili izvanrednu i uzornu humanitarnu službu u svojoj profesiji ili zajednici”, kaže Sveučilište. Durbin je diplomirao na Georgetownu.

Durbin je u priopćenju za medije rekao: “Don Pedro Arrupe je sve bivše učenike isusovačkih škola poticao da se uključe u borbu za pravdu u ime najranjivijih u našem društvu. Pokušao sam se suočiti s tim izazovom tijekom svog vremena u uredu i počašćen sam što sam prepoznat od mojih bivših kolega s Georgetowna.”

“Ovo je pljuska u lice našeg Katoličkog identiteta i vrijednosti”, izjavio je Michael Khan, senior u Georgetownu i bivši predsjednik Georgetownova prava na život.

Tijekom svog vremena u uredu, Durbin je više puta glasovao za pobačaj na zahtjev.

Hunter Estes, junior u Georgetownu, izjavio je za LifeSiteNews da je to što njegova škola daje takvu visoku čast Durbinu “ironično i razočaravajuće”.

“Iako senator može izjaviti da se bori za najranjivije u društvu, mislim da je to uistinu doveo u pitanje svojim postupcima”, rekao je Estes.

Durbin glasuje i javno zagovara protiv više Katoličkih moralnih učenja. On je snažan pristaša istospolnog “braka”; pro-homoseksualna kampanja za ljudska prava daje mu 100% na bodovnoj kartici . On je također zaradio 100% od grupe za pobačaj NARAL.

Durbin je rekao da svatko može biti demokrat dok god podržava pobačaj – i da demokrati koji se “osobno” protive abortusu trebaju zadržati taj stav za sebe.

U svom priopćenju, Georgetown je pohvalio Durbina za autorizaciju revolucionarne zdravstvene zaštite, po pitanja imigracije i zakonodavstva o kontroli oružja, te za mjerodavne zakone koji zabranjuju pušenje na komercijalnim letovima.

“Georgetown je još jednom zaslijepljen njihovom ekstremnom progresivnom ideologijom – i nema apsolutno nikakvog izgovora”, zaključio je Khan.

Washingtonska nadbiskupija nije odgovorila na zahtjev za komentarom.

https://www.lifesitenews.com/news/georgetown-honors-pro-abortion-senator-whose-bishop-just-barred-him-from-co

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *