Izvanredna vijest: Nadbiskup Vigano otkrio punu istinu trenutne katastrofalne situacije u Katoličkoj Crkvi

RIM, 25. kolovoza 2018. Ono što čitate je eksplozivno svjedočanstvo bivšeg apostolskog nuncija u Sjedinjenim Državama, implicirajući papu Franju i nekoliko visokih čelnika u prikrivanju navodne seksualne zlouporabe sjemeništaraca i svećenika od strane nadbiskupa Theodore McCarrick .

Nadbiskup Carlo Maria Viganò, 77, tvrdi kako je papa Franjo znao o strogim kanonskim sankcijama koje je nametnuo papa Benedikt XVI., ali ih je odlučio ukinuti.

Nadbiskup Carlo Maria Viganò na Rimskom životnom forumu 18. svibnja 2018. Steve Jalsevac / LifeSiteNews

U svom svjedočanstvu, od 22. kolovoza, nadbiskup Viganò, koji je služio kao apostolski nuncij u Washingtonu od 2011. do 2016. godine, navodi da je Benedikt pred kraj 2000. godine “nametnuo kardinalu McCarricku sankcije slične onima koje mu je sada nametnuo Franjo, “I da je Viganò osobno razgovarao s Franjom o veličini McCarrickova zlostavljanja brzo nakon izbora 2013. godine.

Ali on kaže da ga je Franjo “nastavio pokrivati”, i ne samo da nije „uzimao u obzir sankcije koje mu je nametnuo papa Benedikt”, već je McCarricka učinio i “njegovom pouzdanim savjetnikom” koji mu je pomogao da imenuje određeni broj biskupa u Sjedinjenim Državama, uključujući Cardinala Blasea Cupicha iz Chicaga i Josepha Tobina iz Newarka.

Nadbiskup Viganò također upućuje na kardinale Sodana, Bertonea i Parolina u prikrivanje i inzistira na tome da su upoznati i drugi kardinali i biskupi, uključujući kardinala Donalda Wuerla, McCarrickova nasljednika nadbiskupa Washingtona D.C.

“Osobno sam pričao o temi s kardinalom Wuerlom nekoliko puta, i sigurno nisam trebao ići u detalje jer mi je odmah bilo jasno da je on bio potpuno svjestan”, piše on. Kardinalove “nedavne izjave da nije znao ništa o tome … apsolutno su smiješne. On besramno laže.“

“Kardinal Wuerl, svjestan kontinuiranog zlostavljanja kardinala McCarricka i sankcija koje mu je nametnuo papa Benedikt, prekršio je Papin nalog, i omogućio mu je boravak u sjemeništu u Washingtonu. U tom smislu stavljao je na kocku druge sjemeništarce” Svjedoči Vigano.

Nadaleko poštovan nadbiskup Vigano kaže kako njegova “savjest diktira” da se istina pokaže, jer je “korupcija dosegla do samog vrha crkvene hijerarhije”.

Završava svjedočenje pozivom papi Franji i svima onima koji su bili uključeni u prikrivanje McCarrickova zlostavljanja da podnese ostavku.

U komentarima LifeSiteNews-u 25. kolovoza nadbiskup Viganò je rekao: “Glavni razlog zašto sada otkrivam ovu vijest je zbog tragične situacije Crkve koja se može popraviti samo punom istinom, baš kao što je ozbiljno ozlijeđena zbog zlostavljanja i prikrivanja. Ja to radim kako bih zaustavio patnju žrtava i spriječio nove žrtve i zaštitio Crkvu: samo je istina može osloboditi. “

Viganò je rekao da je drugi razlog zbog kojeg je izabrao napisati svoje svjedočanstvo: “izvršiti moju savjest pred Bogom, zbog moje odgovornosti kao biskupa univerzalne Crkve. Ja sam starac i želim se predati Bogu sa čistom savješću.”

Na pitanje je li zabrinut zbog kritičara koji bi mogli reći da razbija pontifikalnu tajnu – kodeks povjerljivosti koji se odnosi na pitanja koja zahtijevaju veću od obične povjerljivosti – rekao je: “Tajne u Crkvi, pa tako i papinske, nisu tabu. One su instrumenti za njenu zaštitu i zaštitu njene djece od njihovih neprijatelja. Tajne se ne smiju koristiti za zavjere.

“Božji narod ima pravo znati punu istinu, također o pastirima”, rekao je. “Imaju pravo na to da ih vode dobri pastiri. Da bi im mogli vjerovati i voljeti ih, moraju ih otvoreno poznavati u transparentnosti i istini kakvi jesu. Svećenik bi trebao biti svjetlo uvijek i svugdje i za sve. “

(Puni tekst ove zapanjujuće izjave je dostupan na engleskom jeziku)

https://www.lifesitenews.com/news/former-us-nuncio-pope-francis-knew-of-mccarricks-misdeeds-repealed-sanction

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *