Jordan Peterson: Rodna ideologija je “potpuna ludost”

Psiholog i junak slobodnog govora, dr. Jordan Peterson, nedavno je osudio indoktriniranje sedmoga razreda kroz rodnu ideologiju, nešto što je nazvao novom “neupitnom doktrinom” koja je “potpuna ludost.”

Razgovarajući ranije ovog mjeseca s glumcem i podcast voditeljem Duncanom Trussellom, Peterson je objasnio da se naoko bezopasni crtani likovi poput ‘Rodnog Medenjaka’ ili jednoroga koriste kako bi se podučavala djeca da su njihov biološki spol, psihološki osjećaj njihovoga spola, način na koji se odijevaju i njihovi erotski osjećaji prema drugima međusobno neovisni.

“Ponekad je riječ o jednorogu, a ponekad je i medenjak, i to se zove Rodni Jednorog ili Rodni Medenjak [Osoba]. Oh, ima i medo,” rekao je Peterson.

Crtići uvode četiri retka označena kao “spol dodijeljen pri porodu”, “rodni identitet”, “rodni izraz” i “seksualna preferencija”. Od djece se traži da označe X na bilo koji od četiri kontinuuma kako bi naznačili u koju od ove četiri navodno odvojene oblasti pripadaju.

“To je sedmi razred”, rekao je Peterson. “U biti ciljaju djecu iz sedmoga razreda i starije. I kao što vidite, to je ono što stvara određenu vrstu filozofije identiteta.”

Autor bestseler knjige „12 Pravila za život: protuotrov protiv kaosa“ objasnio je da postoje problemi s ovom “doktrinom”.

“Prvi problem je što su dokazi da postoje biološke razlike između muškaraca i žena nadmoćni”, rekao je Peterson.

“Velika većina ljudi određenog biološkoga spola također tvrdi da su psihički istovjetni tome biološkom spolu”, nastavio je psiholog. “Dakle, ideja da su nezavisni je potpuna ludost.”

Iako postoje muškarci koji su ženstveniji od drugih muškaraca, i žene koje su muškobanjaste u odnosu na ostale žene, ženstveni muškarci obično se identificiraju kao muškarci, a muškobanjaste žene kao žene, istaknuo je.

Drugi problem s podjelama između biološkog spola, “roda”, “rodnog izraza” i seksualne orijentacije jest što čine druge ideje njihovih pristaša potpuno nelogične. Peterson je upotrijebio zabranu terapije konverzije kao njegov primjer.

“LGBT lobi je smrtno nastrojen protiv bilo čega što izgleda kao terapija konverzije, ideja da se netko tko ima prvenstveno homoseksualni [identitet] može pretvoriti u nekoga tko ima prvenstveno heteroseksualni identitet”, rekao je Trussellu. “Nelegalno je u Ontariju i u mnogim [američkim] državama sada to čak i pokušati. Ali ako postoji potpuna neovisnost između biologije, identiteta, izražavanja i seksualne sklonosti, onda nema razloga pretpostaviti da se to ne može promijeniti.”

Podržavajući svoj argument, Peterson je spomenuo konačni zaključak rodne ideologije, tj. da je spol potpuno fluidan. Neki aktivisti poučavaju da osoba može jednog dana biti muškarac, a sljedećeg žena, ili čak promijeniti seksualni identitet iz minute u minutu.

“Ako je to fluidno, i samo ovisno o subjektivnom izboru, a to je ono što zakon sada inzistira, zašto onda konzervativci ne mogu upotrijebiti taj argument kako bi točno rekli istu stvar o seksualnoj sklonosti?”

Petersona ne bi brinulo što su postmodernisti nelogični da nemaju takav utjecaj na suvremeno društvo. Usporedio je novo zakonodavstvo prema kojem je “rod” stvar subjektivnog izbora odvojena od objektivnih bioloških stvarnosti sa zakonima u komunističkoj Rusiji.

“Jedna od zastrašujućih stvari u [knjizi „Ahipelag Gulag“] … je da [njezin autor] Solzhenitsyn ocrtava ove zakone koji su doneseni početkom 20. stoljeća u Sovjetskom Savezu”, kazao je.

Ovi su zakoni obično proizlazili iz ideološki motiviranih utopijskih ideja, ali imali su razorne posljedice.

“Dok su se zakoni razvijali, otkrivali su njihovu ubojitu unutrašnjost i zakrenuli sustav da upravlja pravnim kodom”, objasnio je Peterson. “A ako stavite kod koji ne razumijete u potpunosti – što se dogodi vrlo lako – završit ćete s posljedicama koje ni na koji način ne možete predvidjeti.”

“Dakle, jedna od drugih stvari koja je vrlo opasna po pitanju onoga što se trenutno događa, vjerujem, je sveobuhvatni napad na rodni identitet kao takav, pa zakon sada u osnovi navodi da je rodni identitet nešto što se određuje samo subjektivno.”

Peterson se proslavio 2016. godine nakon što je na Youtubeu izjavio kako odbija prisilu kanadske vlade da koristi transrodne zamjenice. Peterson je također svjedočio pred Odborom kanadskog Senata suprotstavljajući se Odredbi C-16, prijedlogu zakona koji je, kada je prošao, dodao tzv. rodni izražaj (tj. Oblačenje odjeće suprotnoga spola) i rodni identitet (tj. transseksualizam) kao zaštićena područja Zakona o ljudskim pravima i Kaznenoga zakona.

https://www.lifesitenews.com/news/jordan-peterson-gender-theory-has-become-unquestionable-doctrine-thats-comp

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *