Još jedan američki nadbiskup poziva Vatikan na istragu

DENVER, Colorado, 4. rujna 2018. – Denverski nadbiskup Samuel Aquila dodao je svoj glas sve većem broju prelata koji pozivaju na neovisnu istragu nakon objavljivanja svjedočenja bivšeg papinskog nuncija, nadbiskupa Carlo Viganòa.

“Mnogi od vas su svjesni da je prošlog vikenda bivši papinski predstavnik Sjedinjenih Država, nadbiskup Carlo Maria Viganò, dao svjedočanstvo koje navodi ozbiljne navode o slučaju zloporabe nadbiskupa McCarrika”, rekao je Aquila u pismu upućenom svojoj biskupiji.

“U svojoj interakciji s nadbiskupom Viganòm, našao sam ga kao čovjeka duboke vjere i integriteta”, dodao je nadbiskup Mile High Citya.

“Pridružujem se kardinalu DiNardu i američkoj konferenciji Izvršnog odbora katoličkih biskupa pozivajući Svetu Stolicu na temeljitu istragu”, rekao je Aquila, “koja uključuje dodjeljivanje ovlasti laičkom povjerenstvu za ispitivanje mnogih pitanja koja okružuju nadbiskupa McCarricka, poput onoga tko je bio uključen u prikrivanje njegovog silno nemoralnog ponašanja ili nije uspio djelovati kako bi ga spriječio. “

“Pravi gnjev, duboka frustracija i duboka tuga su razumljivi”, rekao je Aquila, “a moje srce se žalosti zbog žrtava zlostavljanja, kao i zbog vas što morate patiti ovu kušnju.”

“Ovo nije prvi put u povijesti Crkve, da je bila razorena nedostatkom vjere i nemoralom među njenim svećenicima”, dodao je Aquila. “Kao što povijest uči, samo snažan povratak Isusu Kristu i njegovim putovima će izliječiti stravičan grešni prekršaj koji se dogodio.”

https://www.lifesitenews.com/news/denver-archbishop-declares-support-for-investigation-following-archbishop-v

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *