Predstavljamo još jednoga kardinala kojega je imenovao papa Franjo

London, 22. studeni, 2017 – Kardinal Velike Britanije koji je izabran od pape Franje, dao je svoj blagoslov pro – homoseksualnoj organizaciji kako bi još jednom radila u njegovoj biskupiji, nakon što je tu istu organizaciju zabranio njegov prethodnik, zbog promoviranja homoseksualnog ponašanja protivno Crkvenom učenju.

Kardinal Vincent Nichols preporučio je svećenicima u svom pismu da surađuju sa ovom organizacijom pod nazivom Quest zbog “onih koji žive sa istospolnom privlačnošću, a žele ići prema Bogu”.

“Quest je osnovan 1973 god. kao nacionalna organizacija koja daje potporu LGBT Katolicima, njihovim prijateljima i obiteljima”, rekao je Kardinal Nichols u svom pismu.

Kardinal Nichols je nadbiskup Westministera i predsjednik Katoličke biskupske konferencije Engleske i Walesa.

Na svojim web stranicama Quest ističe kako žele vidjeti “prihvaćanje homoseksualnih odnosa od strane Katoličke Crkve”. Organizacija izjavljuje da je njezina svrha pomoći homoseksualcima pomirenje njihove Katoličke vjere sa “punim izričajem njihove homoseksualne prirode.”

Quest je objavio službenu izjavu 2012 god., kojom podržava istospolni brak navodeći da homoseksualna ljubav i vjernost ima svoj konačni temelj u Bogu.

U istoj izjavi Quest navodi kako je “značajan napredak u socijalnoj znanosti, psihologiji i prirodnom svijetu, doprinio da vidimo istospolnu privlačnost kao potpuno prirodnu i normalnu varijantu u svjetskoj ljudskoj populaciji.”

Organizacija Quest je zabranjena u službenom Rimskom Katoličkom adresaru za Englesku i Wales još od 1999. Tadašnji Nadbiskup Westministera, Kardinal Basil Hume, stavio je zabranu ovoj organizaciji zbog javnog otpadništva od Crkvenog učenja.

Đakon Nick Donnelly, dobro poznati Engleski bloger i novinar, rekao je za Life Site News, da se ništa nije promijenilo sa Quest – ovom opozicijom Crkvenim učenjima zadnjih 20 godina, od trenutka kada je zabranjen u biskupiji.

“Ako su razlozi Kardinala Huma za zabranu Questa i dalje važeći, zašto Kardinal Nichols sada preporuča Quest svećenicima biskupije Westminister?”

“Da li se Kardinal Nichols ne slaže sa Kardinalom Humom o tome da Crkva ne može prihvatiti istospolno partnerstvo?”, upitao je đakon Donnelly.

Predsjednik Lepando Instituta Michael Hichborn rekao je za Life Site News, da umjesto što promovira grupe kao što je Quest, Kardinal Nichols ima obvezu upozoriti svoje svećenike o moralnoj opasnosti koje ovakve grupe predstavljaju, zbog duša koje su mu povjerene u njegovoj župi.

“Sveto Pismo je vrlo jasno, da je sodomija grozota i grijeh koji vapi u Nebo za osvetom. I zato što su takvi odnosi intrinzički zli, Katolička Crkva nikada ne može i neće dozvoliti ili potvrditi takve odnose, a bilo tko, tko tvrdi drugačije je heretik”, rekao je Hichborn.

Kardinal Nichols u svom pismu svećenicima također preporuča da se konzultiraju lokalne pro homoseksualne organizacije kao što je “LGBT Katolički Westminster”, koja kao i Quest ima iste ciljeve.

Jedan od vođa ove organizacije je Pendergast, bivši Katolički svećenik, koji živi u homoseksualnoj civilnoj zajednici sa drugim muškarcem. 

Life Site News je postavio pitanje Kardinalu Nicholsu, zašto on promovira pro homoseksualne grupe u svojoj župi. Nikakav odgovor nismo dobili.

2011, god., Nichols je javno hvalio homoseksualno partnerstvo, te to da oni mogu naći svoje mjesto i zaštitu kroz zakonske propise.

Slavio je Misu za LGBT  Katolike Westminster-a, dajući im svoju potporu.

Na obiteljskoj sinodi 2015, Nichols je izrazio svoje nezadovoljstvo što tekst sinode nije otišao dovoljno daleko, da poštuje, izrazi dobrodošlicu i cijeni ljude u homoseksualnim  odnosima.

I bez obzira na sve ovo Kardinal Nichols postaje glavni izbor pape Franje, koji ga imenuje na sadašnju poziciju.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-welcomes-previously-banned-pro-lgbt-group-back-t

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *