Još jedan hrabri svećenik je suspendiran jer je kritizirao administraciju pape Franje

On, katolički svećenik, kritizira papu Franju na Cvjetnicu u svojoj homiliji i suspendiran je.

Prema Il Pescara od 10.04.2017. Misa na Cvjetnicu u župi Svetog Ante Padovanskog u gradu Montesilvano u Abruzzi, Italija, se pretvorila u žalost. U toj župi, indijski svećenik, Edward Arulrai Pushparaj služi već neko vrijeme. Don Pushparaj je već radio kao kapelan u istoj župi. Već je kritizirao Ured pape Franje. Učinio je isto u svojoj propovijedi na Cvjetnicu.

Don Pushparaj prilikom njegovog ređenja

Svećenik je opisao „papu Bergoglia kao zlo za Crkvu“, kako navode dnevne novine prema riječima svjedoka. Kritizirao je „ekstremnu otvorenost prema dijalogu“ s poštovanjem prema stajalištu i osobama koje predstavljaju stajališta koja su otvoreno proturječna nauku Crkve. Posebno je kritizirao „volju dijaloga s Islamom“. Oštru kritiku je također uputio prema postsinodalnom pismu Amoris Laetitia.

Monsinjor Tommaso Valentinetti, nadbiskup Pescara-Penne, bio je obaviješten o sadržaju propovijedi. To je zahtijevalo mišljenje lokalnog župnika don Antonia Del Casele. Propovijedanje treba služiti „razmatranju čitanja od tog dana, a svakako ne treba davati osobne smjernice, posebice ako nisu u zajedništvu s papom“, rekao je nadbiskup. „Mislim da je ispravno dati svećeniku vrijeme da se odmori i treba ga osloboditi njegovih trenutnih obveza. Sigurno je da svećenstvo Katoličke Crkve pretpostavlja zajedništvo sa svetim ocem.”

Nadbiskup je također objavio: „Namjeravam posjetiti župu Svetog Ante Padovanskog na Uskrs, da im olakšam njihovu tugu.“

Žalbu protiv Indijskog svećenika nadbiskupu su predstavili „vjernici“, kako su dnevne novine objavile, neki od “vjernika” su čak optužili svećenika za „podizanje kritičkog glasa na marginama propovijedi.”

Don Edwarda Arulraia Pushparaja je zaredio za svećenika 2013.g. njegov nadbiskup Antony Pappusamy, biskupija Madurai, ali ga je poslao u sestrinsku dijecezu Pescara-Penne. Don Pushparaj dolazi iz Indijske države Tamil Nadu. Studij teologije je započeo u Indiji, a zatim ga nastavio na Papinskom sveučilištu u Rimu.

http://eponymousflower.blogspot.hr/

2 komentara

  1. Mario Lovrinčević

    Jučer na Veliki Četvrtak u svojoj propovijedi, jedan hrvatski svećenik u jednoj hrvatskoj župi je rekao, između ostalih bisera, da ubojstvo nije grijeh. Ovaj svećenik sigurno neće biti suspendiran zbog toga, čak ni ukoren, vjerovatno ni opomenut i vjerovatno nema vjernih župljana koji će ovaj slučaj prijaviti njegovom biskupu.

    Toliko o reliquiae reliquiarum Hrvatskih Katolika.

  2. Đuro Karlo Bošnjak

    Također na Veliki Četvrtak je jedan svećenik prao noge i ženama! Hoće li i on biti opomenut ili ne daj Bože ukoren od njegovog biskupa?!
    Toliko o reliquiae reliquiarum Hrvatskih Katolika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *