Još jedan napad na Tijelovo odnosno na Euharistiju

Uz navedeni članak o opetovanom odbijanju da klekne pred Gospodinom lažni prorok je na još jedan način degradirao blagdan Tijelova.

Naime, doveo je u pitanje Kristovo čudo umnažanja kruha rekavši da se samo radi o razdjeljivanju hrane.

Bergoglio je na blagdan Tijelova rekao:

Iznenađujuće, prikaz umnažanja kruha ne spominje samo umnažanje. Naprotiv, riječi koje se ističu su: “lomiti”, “davati” i “dijeliti” (usp. Lk 9,16).

U stvari, naglasak nije na umnažanju, nego na činu dijeljenja. Ovo je važno. Isus ne izvodi čarobni trik; on ne pretvara pet kruhova u pet tisuća, a zatim objavljuje: “Evo! Razdijelite ih!“ Isus se najprije moli, zatim blagoslivlja pet kruhova i počinje ih lomiti, uzdajući se u Oca. A tih pet kruhova nikada ne nestane. Ovo nije čarobni trik; to je čin povjerenja u Boga i njegovu providnost.

 

Ako lažni prorok dovodi u pitanje ovo Kristovo čudo, isto tako može dovesti u pitanje bilo koje drugo Kristovo čudo iz Evanđelja od vraćanja vida slijepcu do oživljenja Lazara.

Tako se može dovesti u pitanje i samo Kristovo uskrsnuće!

Onima koji još uvijek ne vide što se događa preporučamo današnje Evanđelje:

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.

Matej, 7, 15 – 20.

Lažni Prorok niječe Isusovo čudo umnažanja kruha, a ovih dana je rekao da je Euharistija kruh koji se dijeli, što je još jedna teška hereza. 

U trenutku izgovaranja ove hereze i bogohule, u Rimu se osjetio neugodan potres.

Svaki katolik zna da je Euharistija Tijelo Kristovo, a ne kruh.

Euharistija je bila kruh, do trenutka Pretvorbe, nakon Pretvorbe, Euharistija je Tijelo Kristovo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *