Još jedna najava promjene Svete Mise, ali i progona pape Benedikta: „Papa Emeritus mora napustiti Vatikan i šutjeti zauvijek!“

Rorate Caeli prenosi ovu reakciju teologa koji je navodno imenovan da radi na promjeni Svete Mise na Benediktovu podršku kardinalu Sarahu, prefektu kongregacije zadužene za liturgiju.

Rorate Caeli je prenio informaciju da je stanoviti Andrea Grillo, profesor teologije na rimskom Pontificio Ateneo Sant’Anselmo zadužen analizirati načine kako bi se kreirala Misa koju bi zajednički mogli slaviti katolici i protestanti!

Isti prof. Grillo se osvrnuo na izjavu pape Benedikta u kojoj je Benedikt rekao da je uz kardinala Saraha, prefekta Kongregacije za Bogoštovlje, liturgija u sigurnim rukama. Grillo je kako prenosi Rorate na to izjavio:

„On ne samo da govori, već čak i hvali prefekta koji je stvorio stalnu neugodu Crkvi i njegovom nasljedniku, time se otvara opasni sukob, što bi zahtijevalo pametnije ponašanje i odgovornije riječi. U budućnosti bi trebalo predvidjeti norme kojima bi se u slučaju ostavki uredila “institucionalna smrt” prethodnika, kao i pune ovlasti nasljednika…Ne može postojati suživot. Ovo je sada sasvim očito. Kao što je vidljivo, bijele haljine, lukavost i prebivalište moraju se detaljno regulirati. Papa Emeritus mora napustiti Vatikan i šutjeti zauvijek. Samo pod tim uvjetima moguće je oblikovati pravu ‘sukcesiju’. Namjere diskrecije i poniznosti očito su razbijene, gotovo skandalozno. Smatram da je doista uznemirujuće da je Papa Emeritus pohvalio Franju na imenovanju za koje dobro zna da je snažno utjecao na to. To mi se čini najozbiljnijom informacijom, znakom klerikalizma kao i određenog licemjerja.

http://rorate-caeli.blogspot.com/2017/05/ratzinger-to-fumone-burke-to-campo-de.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *