Još više zataškavanja od strane lažnog proroka

Baltimore, Maryland, 13. 11. 2018. 

Izvanredne vijesti iz Vatikana:

Vatikan naredio biskupima Amerike da ne razmatraju trenutačnu krizu zlostavljanja u Crkvi, kako ne bi dodatno raspalili bijes među Katolicima.

Kardinal Daniel DiNaro (predsjednik Američke Biskupske konferencije), objavio je kako je primio direktive od Svete Stolice u Nedjelju navečer, da biskupi Amerike trebaju odgoditi glasovanje o dvije mjere, koje bi ubrzale rješavanje odgovornosti među Katoličkim klerom, koji je umješan u krizu klerikalnog zlostavljanja.

Susret Američkih biskupa po prvi puta trebao je uključiti u glavnu točku dnevnog reda, trenutačnu krizu seksualnog zlostavljanja koja potresa Crkveni kler.

DiNardo je rekao na biskupskom okupljanju, da na inzistiranje Svete Stolice, biskupi ne glasaju o seksualnoj krizi u kojoj je sudjelovalo skoro 300 visokih Crkvenih klerika (biskupa i Kardinala), a koju je zataškavao i poticao sam papa Franjo prema optužbama nadbiskupa Vigana.

DiNardo i Američki biskupi obećali su javnosti brzo rješavanje ove krize no iznenađujuće su zaustavljeni od samog pape Franje, koji je osobno intervenirao i odlučio da zaustavi ovo djelovanje Američkih biskupa svojim autoritetom. 

Mnogi katolički listovi ocijenili su ovaj najnoviji potez Vatikana, kao još jedan slučaj u nizu zataškavanja seksualnog zlostavljanja, pod pokroviteljstvom pape Franje, a koji je svojevremeno posebno isticao kako će imati nultu stopu tolerancije za seksualno zlostavljanje u Katoličkoj crkvi.

Poslušajmo reakcije Katoličkih listova:

Catholic World News:” Vatikan zapravo uopće ne želi ozbiljnu istragu o ovim zločinima!”

“Američki biskupi konačno žele ozbiljnu istragu o seksualnom zlostavljanju, međutim Vatikan ne!”, rekao je Phillip Lawler

Kolumnist i dugogodišnji izvjestitelj o Katoličkim zbivanjima Rod Dreher rekao je:”Ponovno dvostruki standardi u Franjinom pontifikatu!”

“Interesantno kako papa Franjo smatra da Komunistička Partija Kine treba birati Katoličke biskupe u svojoj zemlji, a kada Američki biskupi žele riješiti seksualni skandal crkvenog klera u Americi, a u koji je upleten i sam papa onda on to ne dopušta.”

Pastor nadbiskupije Washingtona i kolumnist Otac Kevin Cusick rekao je :

“Papa Franjo uspio je jednim udarcem blokirati nastojanja Američkih biskupa u rješavanju krize klerikalnog zlostavljanja, te pokazao cijelom svijetu kako ne misli ozbiljno riješiti te slučajeve.”

https://www.lifesitenews.com/news/more-cover-up-catholics-react-to-vatican-telling-us-bishops-to-delay-sex-ab

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *