Kako globalna ‘LGBT’ koalicija lobira na sinodi mladih

RIM, 12. listopada 2018. – Pojavila se međunarodna koalicija lezbijskih, homoseksualnih i transrodnih skupina koja nastoji “iskoristiti” sinodu mladih kako bi pritisnula Crkvu da promijeni svoje poučavanje i pastoralni pristup homoseksualnosti.

Ova međunarodna koalicija “LGBT” lobirala je na Crkvu od prve obiteljske sinode u 2014. godini. Proširena je u ono što se sada kolektivno naziva Jednaka budućnost. Njezin je cilj uvjeriti biskupe u “oštećenja koja se nanose mladim ljudima kao izravnom rezultatu anti-LGBTQ učenja i prakse Katoličke crkve”.

Jednaka budućnost ujedinjuje radikalne LGBT aktivističke skupine SAD-a kao što su Kampanja za ljudska prava i GLAAD s katoličkim disidentima kao što su New Ways Ministries i Dignity.

No, najvjerojatnije najveća prijetnja dolazi od nekoliko utjecajnih crkvenih dužnosnika koji djeluju kao da aktivno potiču normalizaciju homoseksualnosti u Crkvi – ili barem ne podučavaju puninu crkvene doktrine o tom pitanju.

Podrška tajnika C-9?

LifeSite je otkrio ovu globalnu koaliciju “LGBT” nakon vijesti ovog tjedna da je tajnik papa Franjinog C-9 Vijeća kardinala održao govor jednoj od talijanskih podružnica u blizini Rima.

Govoreći na talijanskom 5. Forumu “LGBT” kršćana, 6. listopada, biskup Marcello Semeraro preuzeo je sliku pape Franje iz Amoris Laetitia, br. 299 Crkve kao majke koja želi dobrodošlicom integrirati razvedene i građanski oženjene katolike, te je to proširio kako bi uključio one iz “LGBT” pokreta. Međutim, biskup nije uspio potvrditi crkvenu pouku o homoseksualnosti, rekavši kako on “nije bio [ondje] dati predavanja o … moralu”.

Takva šutnja protivna je Pismu biskupima o pastoralnoj skrbi o homoseksualnim osobama, koju je 1986. godine izdala Kongregacija za nauk vjere I tadašnji kardinal Ratzinger, napisavši im da “šutjeti o crkvenom učenju, u nastojanju da se pruži pastoralna skrb nije niti brižno niti pastoralno. “

Događaj od 6. listopada, održan u Semerarovoj biskupiji Albano, sadržavao je I video poruku od strane Jamesa Martina, SJ, savjetnika Vatikanskog tajništva za komunikacije od 2017. godine.

U svom govoru, Semeraro, koji je 2016. godine izrazio potporu istospolnim civilnim zajednicama, je također uvjeravao grupu da su organizatori sinode uključili njihove doprinose u radni dokument sinode [Instrumentum laboris], u paragrafu 197:

LGBT mladi, kroz različite doprinose koje je primilo Generalno tajništvo Sinode, žele “imati koristi od veće bliskosti” i iskusiti veću brigu od strane Crkve, dok neke [biskupske konferencije] pitaju što da sugeriraju “mladim ljudima koji su odlučili stvoriti homoseksualne umjesto heteroseksualnih veza a, iznad svega, žele biti blizu Crkve “.

Čitajući prolazak naglas, biskup Albana je pozvao skupinu da “vjeruje u Duha” koji “govori Crkvi posebno kad se svi zajedno okupe na jednom mjestu”.

https://www.lifesitenews.com/news/how-a-global-lgbt-coalition-is-trying-to-lobby-the-vatican-youth-synod

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *